U Cestici potpisani ugovori za studentske stipendije

OBJAVLJENO 29.10.2022.  |  AUTOR: Općina Cestica

Načelnik Mirko Korotaj: Od nove godine za studente u Varaždinskoj i Međimurskoj županiji stipendija iznosi 80 Eura, a za one na udaljenijim mjestima obrazovanja taj iznos je 100 Eura  mjesečno.  

Kao i proteklih godina Općina Cestica je za slijedeću akademsku godinu objavila javni poziv za dodjelu stipendija svim studentima druge i viših godina studija, a na temelju socijalnog kriterija dodijeljeno je i pet stipendije studentima prve godine studija. O zaprimljenim prijavama raspravljalo je Povjerenstvo Općine Cestica za dodjelu stipendija, a na temelju iste načelnik Mirko Korotaj donio je odluku kojom je pravo na stipendiju akademske godine 2022./2023. ostvarilo četrdesetak studenata.

Kako se pravo na korištenje stipendije ostvaruje potpisom „Ugovora o korištenju novčane potpore (stipendije)“ svi studenti koji su na istu ostvarili pravo pozvani su na potpisivanje istog, a koje je održano u dvorani Kulturnog centra u Cestici, u subotu, 29. listopada 2022. godine u 9 sati.

Potpisivanju ugovora o stipendiranju bili su prisutni čelnici Općine, predsjednik Općinskog vijeća općine Cestica Darko Majhen i načelnik Mirko Korotaj, koji je istaknuo da općina Cestica vodi brigu o mladima već od samog rođenja, a potom i kroz ostale faze odrastanja i obrazovanja, od dječjeg vrtića, osnovne i srednje škole te studija. Svim studentima poželio je uspješan nastavak i završetak školovanja te istaknuo da će stipendije do nove godine biti isplaćene u kunama, 400 kuna za studente koji studiraju na visokoškolskim ustanovama na području Varaždinske i Međimurske županije i 600 kuna za studente koji studiraju u udaljenijim mjestima školovanja, a zbog uvođenja Eura kao sredstva plaćanja u Republici Hrvatskoj od sljedeće godine studentska stipendija iznosit će 80 i 100 Eura. Svi studenti koji su potpisali ugovor stječu pravu na dodjelu 10 stipendija, od 1. listopada 2022. do 31. srpnja 2023. godine.

Na temelju pristiglih prijava dodijeljeno je 39 stipendija, a koje dobiva pet studenata prve godine studija, po deset ih je na drugoj i trećoj godini, 9 na četvrtoj i 5 na petoj godini. Među dobitnicima studentskih stipendija ove godine nema nikoga iz Dubrave Križovljanske, Falinić Brega i Radovec Polja, a po sva ostala naselja imaju po jednog ili više studenata: Babinec (1), Brezje Dravsko (1), Cestica (5), Gornje Vratno (9), Kolarovec (1), Križanče (4), Križovljan Radovečki (5), Mali Lovrečan (1), Malo Gradišće (2), Natkrižovljan (1), Otok Virje (1), Radovec (1), Selci Križovljanski (1), Veliki Lovrečan (3), te Virje Križovljansko i Vratno Otok po jedan.

Abecedni popis studenata koji su ostvarili pravo na dodjelu stipendija 2022./023.

Jakov Bistrović, Martina Bolčević, Gabrijela Borak,Magdalena Cestar, Marta Cestar, Mihael Domjan, Tereza El Habbab, Antonela Furjan, Lana Furjan, Lucija Furjan, Stella Furjan, Filip Hercog, Viktor Hip, Matija Hrman, Nikolina Hutinski, Tea Hutinski, Klara Ivančić, Dora Jamnik, Ivona Jurajec, Lea Korotaj, Lana Krajnc, Emanuel Kukec, Anja Kutnjak, Martina Lazar, Ivona Lazar, Lorena Lazar, Marija Majhen, Ena Mihin, Marko Milec, Magdalena Milušić, Viktorija Obadić, Jurica Obadić, Izabela Obadić, Filip Rodeš, Patrik Ruklić, Petar Sakač, Nina Škrinjar i Anja Vori. 

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.