Izaslanstvo Općine Cestica povodom blagdana Svih Svetih 2022. godine položilo vijence i zapalilo svijeće

OBJAVLJENO 31.10.2022.  |  AUTOR: Općina Cestica

Kao i svake godine, povodom blagdana Svih Svetih izaslanstvo Općine Cestica, predvođeno načelnikom Mirkom Korotajem i predsjednikom Općinskog vijeća Darkom Majhenom, položilo je vijence i zapalilo svijeće na grobovima poginulih hrvatskih branitelja stradalih u obrani Republike Hrvatske u Domovinskom ratu, kod spomen obilježja uz grobišta poratnog razdoblja Drugog svjetskog rata te kod spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima u Gornjem Vratnu i Natkrižovljanu.

U subotu 29. listopada 2022. godine, svijeće su zapaljene i na grobovima vijećnika preminulih nakon ponovnog formiranja Općine Cestica 1993. godine, pokopanih na grobljima u Cestici, Natkrižovljanu, Velikom Lovrečanu i Zavrču, kao i na grobu Karla Tomažića, općinskog načelnika općine Križovljan Cestica, preminulog 4. ožujka 1912. godine.

Za preminule žitelje općine Cestica svijeće su zapaljene i kod središnjih križeva na spomenutim grobljima kao i na grobu vlč. Janka Bunića, dugogodišnjeg župnika, 1991.-2014., župe Sveta Barbara Natkrižovljan, preminulog 07. svibnja 2022. godine i pokopanog na groblju u Natkrižovljanu. 

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.