U dvorani OŠ Cestica održano predavanje Cigareta? Ne hvala!

OBJAVLJENO 31.10.2022.  |  AUTOR: Općina Cestica

Na području Općine Cestica u tijeku je realizacija projekta „Jer srce prepoznaje najbolje“, a isti je sufinanciran sredstvima Europske unije iz europskog socijalnog fonda. Ukupna vrijednost projekta je 433.329,00 kuna, a od toga Europska unija podmiruje 85 %, dok se preostali iznos financira iz Državnog proračuna Republike Hrvatske.  

Projekt se održava od mjeseca rujna, a u subotu, 29. listopada 2022. godine s početkom u 18 sati u dvorani Osnovne škole Cestica na programu je bilo predavanje na temu „Cigareta? Ne hvala!“. 

Zadovoljstvo dosadašnjom realizacijom projekta iskazao je načelnik Mirko Korotaj, a samo predavanje održao je liječnik Zoran Kokot, dr. med.

U uvodnom dijelu predavanja naglašeno je da je u Republici Hrvatskoj svaka treća osoba pušač, a godišnje od bolesti vezanih uz pušenje umire 9 tisuća ljudi. U nastavku predavanja bilo je govora o štetnosti pušenja (nikotina) za ljudsko zdravlje, kako za aktivne pušače tako i za one koji su izloženi nikotinskom dimu, a u završnom dijelu o programu odvikavanja od pušenja. 

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.