U subotu, 17. rujna 2022. nastavljen projekt „Jer srce prepoznaje najbolje“

OBJAVLJENO 19.9.2022.  |  AUTOR: Općina Cestica

Obilna kiša koja se od četvrtka, 15. rujna 2022. godine, sručila i na područje općine Cestica, a koja nije prestajala padati ni u subotu (17. rujna 2022.) popodne dovela je do „preusmjeravanja“ programa „Putevima zdravlja“. Tako je umjesto šetnje na relaciji, od OŠ Cestica kroz Križoljan Radovečki i Radovec trebala voditi na Falinić Breg, a potom i do Križovljangrada i natrag do šatora na školskom igralištu, program popunjen prigodnim sportskim aktivnostima u dvorani OŠ Cestica.

Kako je bilo i planirano sudionici koji su se prethodnih dana prijavili za sudjelovanje u šetnji, a koja se trebala održati pod nazivom „Putevima zdravlja“, u sklopu projekta  „Jer srce prepoznaje najbolje“,  došli su u 15 sati u šator postavljen na školskom igralištu. Kiša je nemilice padala pa su se okupljeni na poziv voditeljice projekta Adrijane Furjan, uputili u školsko-športsku dvoranu OŠ Cestica. Tu je svaki sudionik nakon prijave dobio i sportsku majicu, a potom je voditeljica projekta ukratko predstavila sam projekt te pozvala okupljene na sudjelovanje i u ostalim aktivnostima koje će se narednih mjeseci održavati na području općine Cestica.

Zadovoljstvo realizacijom projekta iskazao je i načelnik Mirko Korotaj, a potom je vođenje vježbi i sportskih aktivnosti preuzeo Predrag Dobrotić, prof. tjelesne i zdravstvene kulture u OŠ Cestica. Okupljeni u dvorani začas su se raspršili parketom, a svaki je već prema fizičkoj izdržljivosti odabrao „disciplinu“ koja mu posebno leži. Nakon početnih vježbi „razgibavanja“ jedni su nastavili s vježbanjem na ljestvama, a  ostali su se raspršili po parketu sportske dvorane. Tako su jedni igrali stolni tenis, drugi odbojku, treći badminton, a složilo se i nekoliko ekipa koje su se okušale i u košarci. Uz brojne stanovnike općine Cestica, sportskom programu priključili su se i gosti iz Belišća, a po završetku aktivnosti u dvorani susret je nastavljen druženjem pod šatorom.

Dio atmosfere koja je vladala, u subotu, 17. rujna 2022. godine, za vrijeme realizacije projekta „Jer srce prepoznaje najbolje“,  može se vidjeti i na priloženim fotografijama.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.