Svečanom sjednicom proslavljen Dan Općine Cestica

OBJAVLJENO 17.9.2022.  |  AUTOR: Općina Cestica

Načelnik Mirko Korotaj: Kvalitetnom i kontinuiranom brigom o djeci, od rođenja do završetka školovanja dobivamo novu generaciju obrazovanih mladih ljudi  koji mogu značajno pridonijeti razvoju Cestice za što godišnje izdvajamo 2,5 milijuna kuna, a Općina je osigurala i sredstva za rad svih udruga. Jedna od najvećih investicija na području općine Cestica je aglomeracija vrijedna 100 milijuna kuna, a odobreni su nam i projekti čija vrijednost premašuje 14 milijuna kuna.

Na programu proslave Dana Općine Cestica ove godine bilo je više događanja, a Svečana sjednica Općinskog vijeća održana je u petak, 16. rujna 2022. godine. Sjednica je održana u dvorani Kulturnog centra Cestica, a ista je u 17 sati započela izvođenjem hrvatske himne koju je, pod ravnanjem prof. Gordane Kos Kolar, izveo ženski zbor KUD-a Općine Cestica. Na poziv voditeljice programa Karmen Špiranec potom je minutom šutnje odana počast svima onima koji su svoje živote časno položili za slobodu i neovisnost naše domovine, kao i svim preminulim žiteljima općine Cestica koji su doprinijeli njenom razvoju.

U nastavku programa uslijedio je pozdrav gostima i uzvanicima, a među kojima su ove godine bili saborski zastupnici Barbara Antolić Vupara i Siniša Jenkač, zamjenica župana Silvija Zagorec, savjetnici u Ministarstvima, Krunoslav Lukačić u Ministarstvu poljoprivrede, Ivan Bednjanić Bunić u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU, Josip Križanić, predsjednik Skupštine Varaždinske županije, izaslanstvo grada Belišće na čelu s gradonačelnikom Dinkom Burićem, župani susjednih slovenskih općina, načelnici i gradonačelnici s područja Varaždinske županije i vijećnici, svećenici; vlč. Zorislav Šafran iz župe Križovljan i vlč. Mario Filipović iz župe Sveta Barbara Natkrižovljan, ravnateljica OŠ Cestica Nevenka Turščak, direktorica TZP Sjever Zagorja Mirjana Koledić, kao i ostali brojni gosti među kojima su bili i dobitnici javnih priznanja i nagrađeni učenici, predstavnici tvrtki i obrta kao i javnih ustanova s cestičkog područja i ostali nazočni.

Sam početak sjednice najavio je Darko Majhen, predsjednik Općinskog vijeća Općine Cestica, a nakon riječi pozdrava naglasio je da je Općinsko vijeće održalo 9 sjednica u kojima je obrađeno preko 50 točaka dnevnog reda. Zahvalio je svima koji pomažu razvoju općine Cestica i čestitao Dan Općine i blagdan Uzvišenja svetog Križa.

Načelnik Mirko Korotaj, nakon pozdravnih riječi, između ostalog je rekao: - "A kada se nešto slavi onda je običaj da slavljenik kaže par riječi o svojim uspjesima posljednjih godinu dana, a što smo nastavili s provedbom projekata u raznim društvenim područjima, s ciljem kvalitetnijeg života svojih mještana. Za kvalitetan društveni i obiteljski život potrebno je jako gospodarstvo, da bi gospodarstvo bilo konkurentno nužna je moderna komunalna infrastruktura, a da bismo uopće bili konkurentni u bilo kojemu segmentu potrebni su kvalitetni odgoj i obrazovanje".

Tako su završene ili su u tijeku slijedeće investicije i projekti: Aglomeracija (100 milijuna kuna), nerazvrstane ceste (800 tisuća kuna), uređenje Dravske i Gajeve ulice u Cestici (2 milijuna kuna),  sanacija klizišta „Sv. Barbara – Natkrižovljan“ (750 tisuća), Park Križovljangrad (880 tisuća), projekt "Jer srce prepoznaje najbolje" (433 tisuće kuna), a vrijednosti odobrenih projekata su: sanacija klizište Gornje Vratno - Radovec (612 tisuća kuna), dogradnja i nadogradnja dječjeg vrtića (7,515 milijuna kuna), društveni dom Gornje  Vratno (4,623 milijuna kuna), društveni dom Jarki (290 tisuća kuna), igralište kod dječjeg vrtića (105 tisuća kuna ) i projekt Umrežavanje gradova 150 tisuća Eura.

U završnom dijelu obraćanja načelnik Mirko Korotaj zahvalio je svima na pomoći i suradnji te svim žiteljima čestitao Dan Općine Cestica, i poželio da se ugodno osjećaju u općini Cestica.

U nastavku sjednice čestitku na uspješnoj realizaciji projekata uputili su Dinko Burić, gradonačelnik Belišća, u ime načelnika i gradonačelnika Varaždinske županije, Marijan Škvarić, gradonačelnik grada Lepoglave, u ime slovenskih općina župan Općine Markovci  Milan Gabrovec, izaslanica župana Anđelka Stričaka, zamjenica Silvija Zagorec, u ime saborskih zastupnika Siniša Jenkač, gradonačelnik Novog Marofa.

Uslijedilo je uručivanje javnih priznanja Općine Cestica, a potom i nagrada odličnim učenicima koji su se posebno istaknuli među svojim vršnjacima.

U završnom dijelu sjednice zbor Stellarium, pod vodstvom Gordane Kos Kolar, uz pratnju Lucije Kolar i glazbenog sastava Kandidati predstavio se spletom pjesama grupe „ABBA“, nakon čega je druženje nastavljeno pod šatorom smještenim na školskom igralištu OŠ Cestica.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.