Poziv na sudjelovanje u projektu „Jer srce prepoznaje najbolje“

OBJAVLJENO 14.9.2022.  |  AUTOR: Općina Cestica

U srijedu u 18 sati je predavanje i vježbe, a u subotu od 15 sati šetnja cestičkim krajem

Tijekom održavanja sportskih igara umirovljenika općine Cestica, u ponedjeljak, 12. rujna 2022. godine, dio prisutnih, koji nije bio obvezan sudjelovati u nekoj od natjecateljskih ekipa, iskoristio je nazočnost Predraga Dobrotića, prof. tjelesne i zdravstvene kulture te se priključio  pokaznim vježbama stolnog tenisa, a u pauzi između završetka natjecanja i proglašenju rezultata i pilates vježbama koje su se odvijale u sklopu projekta „Jer srce prepoznaje najbolje“. Ukupno je realizirano 15 vježbi, a nakon odrađene posljednje vježbe projekt je predstavila Adrijana Furjan i pozvala prisutne da se u njega uključe.

Tom prilikom Adrijana Furjan je rekla: „Srdačan pozdrav svima, moje je ime Adrijana Furjan i voditeljica sam projekta „Jer srce prepoznaje najbolje“. Čast mi je i zadovoljstvo što smo uspjeli sa starijom generacijom, Udrugom umirovljenika Općine Cestica dogovoriti da zajedničkim snagama održimo ova događanja: vježbe pilatesa, pokazne vježbe stolnog tenisa i sportske igre umirovljenika, jer je ovaj projekt upravo fokusiran na stariju dobnu skupinu, obzirom da starije generacije ponajviše boluju od krvožilnih bolesti, no sklone su im i mlađe generacije. Upravo iz tog razloga, vi ste ciljne skupine ovog projekta, jer vam želimo pokazati na koji način pravilno vježbati i koja je uloga rekreacije u svakodnevnom životu, kako bi rizik od nastanka krvožilnih bolesti bio što manji.

Ovaj je projekt financiran sredstvima EU iz Europskog socijalnog fonda, u iznosu nešto višem od 430.000,00 kn. Ovaj projekt traje sve do sedmog mjeseca iduće godine, stoga ćemo održati mnogo sličnih događanja i u nadolazećem razdoblju. U prvom redu to su vježbe razgibavanja i predavanje na temu „Važnost kretanja i rekreacije“, koje će se održati u Kulturnom centru u Cestici, u srijedu 14.09.2022. s početkom od 18:00 sati. Zatim, u subotu, 17.09.20222. održat ćemo šetnju cestičkim krajem, pod nazivom „Putevima zdravlja“, koja započinje okupljanjem u 15:00 sati u šatoru iza OŠ Cestica, zatim slijedi podjela majci i ruta pješačenja od 7 kilometara. Na kraju rute osigurana je okrijepa i večera za sudionike. Važno je naglasiti kako je za navedeno događanje potrebna prijava, kako bi pravovremeno mogli osigurati dovoljan broj majci i osvježenja.

Projekt „Jer srce prepoznaje najbolje“ sufinancirala je Europska unija iz europskog socijalnog fonda, a ukupna vrijednost projekta je 433.329,00 kuna. Od toga Europska unija sufinancira 85 %, a preostali dio financira se iz Državnog proračuna Republike Hrvatske.  

U slučaju lošeg vremena, umjesto šetnje cestičkim krajem, okupljeni sudionici moći će sudjelovati u drugim sportskim aktivnostima u šatoru iza OŠ Cestica . Molimo Vas da svoje sudjelovanje na događaju prijavite putem telefona na broj 724-824, e-maila: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., ili na linku https://www.facebook.com/Jer-srce-prepoznaje-najbolje-101584869335617.

U prilogu nekoliko fotografija s realizacije projekta u ponedjeljak, 12. rujna 2022. godine, a koji se realizirao u sklopu Tradicionalnih sportskih igara umirovljenika općine Cestica. 

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.