Na sportskim igrama umirovljenika sudjelovalo 160 sudionika

OBJAVLJENO 14.9.2022.  |  AUTOR: Općina Cestica

Načelnik Mirko Korotaj, čestitao umirovljenicima Cestice na odličnoj organizaciji i sportašima na postignutim rezultatima

Tradicionalne sportske igra umirovljenika koje se svake godine održavaju u sklopu proslave Dana Općine Cestica, a koji se slavi 14. rujna, Udruga umirovljenika Općine Cestica priredila je u ponedjeljak, 12. rujna 2022. godine. Na početku susreta u 16 sati, u društvenom domu Gornje Vratno sve sudionike pozdravio je Milan Borak, predsjednik cestičkih umirovljenika, a potom su se sportaši predvođeni voditeljima ekipa uputili prema terenima zavisno od sporta u kojem su se natjecali. Tako su šahisti ostali u dvorani društvenog doma, a prijavljeni za gađanje zračnom puškom otišli su na streljanu koja se nalazi u sklopu prostorija Udruge umirovljenika, u potkrovlju istočnog dijela društvenog doma. U prostorijama udruge organizirano je i natjecanje u pikadu, a natjecanje u kuglanju održanu je na dvije lokacije. Žene su se natjecale na terenu koji je postavljen ispred ulaza u umirovljeničke prostorije, a u muškoj konkurenciji natjecanje je održano iza društvenog doma gdje je postavljena nova viseća kuglana.

Sportske igre cestičkih umirovljenika ove su godine okupile 160 sudionika, a osim domaćina na sportskim igrama sudjelovale su i dvije ekipe iz Republike Slovenije, iz Općine Cirkulane i Općine Zavrč. Uz domaćine s područja Varaždinske županije bili su natjecateljski sastavi: Breznica, Gornji  Kneginec, Prigorčica, Trnovec i Sračinec, a u šahu i predstavnici umirovljeničke udruge Varaždina Banfica.

Tijekom natjecanja sportaše su obišli predstavnici Općine Cestica, načelnik Mirko Korotaj i predsjednik Općinskog vijeća Darko Majhen, a tijekom održavanja natjecanja pod vodstvom prof. tjelesne i zdravstvene kulture Predraga Dobrotića mogao se zaigrati i stolni tenis te u pauzi nakon natjecanja, prije proglašenja rezultata, i sudjelovati u vježbanju.

Po završetku sportskog dijela predstavnicima ekipa dodijeljene su zahvalnice za sudjelovanje, a najboljim ekipama uručeni su pehari i medalje. U ime Općine Cestica čestitku na odličnoj organizaciji cestičkim umirovljenicima i sportašima na postignutim rezultatima uputio je načelnik Mirko Korotaj, a u podjeli pehara i priznanja sudjelovali su i čelnici Udruge, predsjednik Milan Borak te Stjepan Mumlek i Josip Sambolec, te predsjednik Općinskog vijeća Darko Majhen.

U disciplini pikado treće mjesto osvojio je sastav Cirkulane, drugi je bio Kneginec, a ekipi Trnovec pripao je pehar za prvo mjesto. U disciplini kuglanja kod žena treće mjesto osvojio je Trnovec, Zavrč je bio drugi, a prvo mjesto pripalo je domaćinima. U muškoj konkurenciji, od sedam ekipa, najbolji je bio Zavrč, a potom su se plasirali Kneginec i Cirkulane. 

U streljaštvu se natjecalo sedam ekipa, a ispred Sračinca koji je osvojio treće mjesto, i natjecatelja iz Cirkulana, najbolji su bili domaćini. Kod šahista prvo mjesto osvojio je Rifat Trpeza iz Varaždina, drugi je bio Marijan Lazar iz Cestice, a na treće mjesto plasirao se Marijan Pongračić iz Zavrča.

Vrijedne članice Udruge umirovljenika Općine Cestica tijekom natjecanja pripremile su ukusni gulaš, a u podvorbi pomogli su i muški članovi. Za dobro raspoloženje pobrinuo se glazbeni sastav Modus, a u susretu umirovljenika uživale su i Marta Kos i Vida Vuzem.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.