NK Vratno u pripremi za proslavu 60 godina osnivanja, 2023. godine

OBJAVLJENO 19.8.2022.  |  AUTOR: Općina Cestica

Uz pomoć Općine Cestica i ŽNS-a Varaždin postavljene nove kućice za rezervne igrače

Nogomet se u svijetu smatra kao „najvažniji sporedna stvar na svijetu, a među nogometnim zaljubljenicima su i brojni stanovnici općine Cestica. S obzirom da je u raznim nogometnim klubovima angažirano, što kao igrača, što kao voditelja i ostalih članova, više stotina ljudi potrebno je urediti i sportske terene i ostalu infrastrukturu potrebnu za natjecanje i funkcioniranje klubova, a što se uz nastojanja rukovodstva klubova i potporu Općine Cestica i čini. 

Na području općine Cestica djeluju četiri nogometna kluba za veliki nogomet, NK Bratstvo – Otok Virje, NK Dinamo – Babinec, NK Polet Cestica i NK Vratno – Gornje Vratno. Spomenuti klubovi natječu se u različitim stupnjevima natjecanja Županijske nogometne lige, a najstariji među njima je NK Vratno, osnovan 1963. godine. 

U godini osnivanja klub je djelovao pod nazivom NK Mladost, nakon toga jedno vrijeme i pod nazivom NK Omladinac, a od 1993. godine klub djeluje pod sadašnjim imenom. 

Danas je predsjednik kluba Matija Babić, struč. spec. ing. prometa, sin Vladimira i Biserke r. Korotoj, rođen  20. lipnja 1992. godine (unuk osnivača kluba Antuna Korotaja - Kočtika), a u vođenju kluba pomažu mu još, zamjenik predsjednika Elvis Krobot, tajnik Josip Cestar, te ostali članovi Izvršnog odbora, Andrija Humek (blagajnik), Mario Banfić, Marko Lukaček, Davor Adamić, Mario Kolarić, Zoran Vnuk, Nikola Premuž, Stanislav Majhen i Antonio Horvat. Slavko Kovačić predsjednik je nadzornog odbora u kojem su još Luka Hrženjak i Dejan Humek.

NK Vratno natječe se u Trećoj županijskoj ligi Varaždinske županije, a u klubu je trenutno registrirano 25 igrača u seniorskoj konkurenciji koju trenira i vodi Mihael Liber, a u mlađim kategorijama evidentirano je 50-tak dječaka i mladića mlađim kategorijama. 

U cilju postizanja što boljih rezultata, uz stručni stožer, angažirani su i ostali igrači kao i brojni podupiratelji kluba, a uz brigu oko samog natjecanja, rukovodstvo kluba pobrinulo se i za neophodnu opremu i uređenje samog terena, svlačionica, spremišta i ostalih prosotrija.

Prema riječima Matije, predsjednika NK Vratno, - U razdoblju 1. do 15.kolovoza, na igralištu NK Vratno provedeni su radovi opremanja igrališta temeljem potpisanog ugovora sa Županijskih nogometnim savezom Varaždin, a isti su realizirani uz potporu Općine Cestica. 

Radovi su provedeni u nekoliko etapa. Prvo je trebalo srušiti stare betonske kućice i zbrinuti  građevinski materijal, a potom je uslijedila priprema terena i montaža sadašnjih kućica. Troškovi nabave kućica iznose 42.121,60 kuna. Dvadeset tisuća kuna podmirio je Županijski nogometni savez Varaždin, a preostali dio od 22.121,60 kuna podmirila Općina Cestica. 

Uz radove na odstranjivanju starih betonskih kućica i postavljanju novih bilo je potrebno nabaviti i materijal za ogradu, uz spomenute kućice, a koji iznose tri tisuće kuna. 

U proteklom periodu odstranjena su stara derutna vrata sa spremišta, napravljena i stavljena nova, a i izbetoniran je prilaz spremištu. Troškove materijala za izradu novih vrata u iznosu od 1.500 kuna podmirio klub, član uprave klub ih je izradio o vlastitom trošku, a troškovi nabave materijala za  betoniranje ulaza u spremište, od 2.000 kuna, kao i nabava materijala za ogradu i izrada podloge za postavljanje istih, podmireni su sredstvima kluba i podupiratelja. Spomenute radove, rušenje i betoniranje, dobrovoljnim radom izveli su sami članovi kluba.

O poduzetim aktivnostima na uređenju objekata, čelnici kluba su u subotu, 13. kolovoza 2022. godine izvijestili čelnike Općine Cestica, a zadovoljstvo izvedenim poslovima na postavljanju kućica za rezervne igrače i suce, te spremišta uputili su Darko Majhen, predsjednik Općinskog Vijeća Općine Cestica i načelnik Mirko Korotaj. 

Uz čestitke na obavljenim poslovima mladom rukovodstvu kluba čelnici Općine Cestica poželjeli su i uspjeh u novoj natjecateljskoj sezoni, kao i poslovima na pripremi proslave šezdesete obljetnice kluba. 

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.