Poziv na podizanje klampotica, u nedjelju, 31. srpnja 2022. godine, u 14 sati 

OBJAVLJENO 29.7.2022.  |  AUTOR: Općina Cestica

U skladu s donesenim planom aktivnosti usvojenim  na godišnjoj skupštini članovi Udruge vinogradara i vinara Sveti Martin Cestica organiziraju, u nedjelju 31. srpnja, s početkom u 14 sati, tradicionalnu manifestaciju „Podizanje klampotica“, a koji se po običaju u vinogradu mora postaviti do spomendana Svetog Lovre, tj. do 10. kolovoza.  

Kako je i uobičajeno manifestacija se održava u vinogradu jednog od članova Udruge, a ove godine  ista će biti na granici naselja Natkrižovljan, Radovec i Vinica Breg, na adresi Vinica Breg 157, kod obitelji Petric, nasuprot kapele Svetog Marka Križevčanina koja ja nasuprot spomenute adrese. 

Manifestacija Podizanje klampotica održava pod pokroviteljstvom općine Cestica, a ista će se održati bez obzira na vremenske uvjete. 

IZ rukovodstva Udruge ističu da su na „Podizanje klampotica“ pozvani svi koji drže do tradicije i očuvanja običaja, a nakon podizanja klampotica svi zainteresirani moći će obnovit članstvo u udruzi koja djeluje od 8. studenoga 1996. godine.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.