U crkvi Svete Barbare, Darko i Josip Banfić, proslavili 25 godina svećeništva

OBJAVLJENO 11.7.2022.  |  AUTOR: Općina Cestica

Pred 25. godina, 13 srpnja 1997. godine, svoju prvu misu u župi Sveta Barbara Natkrižovljan proslavila su braća Josip i Darko Banfić, sinovi Ivana i Marije, r. Lazar iz Falinić Brega. Stariji Josip, rođen 10. ožujka 1969., zaređen je 29. lipnja 1997. u biskupiji Željezno u Austriji, a mlađi Darko rođen 23. veljače 1973., bio je zaređen u Zagrebu.

Proslava srebrnog svećeničkoj jubileja braće Josipa i Darka održana je u nedjelju, 10. srpnja 2022. godine, a koncelebriranu svetu misa s početkom u 16 sati, u crkvi Svete Barbare u Natkrižovljanu predvodio je i prigodnu propovijed održao mons. Josip Mrzljak, biskup u miru Varaždinske biskupije koji je mladomisnicima Banfić propovijedao i pred četvrt stoljeća.

Uz biskupa Mrzljaka i slavljenike u koncelebraciji su sudjelovali i ostali svećenici a među njima je bio i dekan preč. Valent Posvec, vlč. Vlado Borak i vlč. Vladimir Škrinjarić, župnik župe Sveta Barbara u razdoblju 1979. – 1984. godine, kojeg su toplim pljeskom pozdravili nazočni vjernici u crkvi.

Misno slavlje uzveličao je Župni zbor Ljubav i mir iz župe Donja Voća, a isti je na orguljama pratio orguljaš župe Sveta Barbara Natkrižovljan Matija Rukljić. Čestitku slavljenicima uputio je sadašnji župnik župe Sveta Barbara Natkrižovljan, vlč. Mario Filipović, a na kraju misu slavljenicima je čestitku uputio i načelnik Općine Cestica Mirko Korotaj.

Nakon mise vrijedni domaćini su brojne sudionike svečanosti proslave počastili kolačima, sokovima, a moglo se osvježiti i kvalitetnim vinom po čemu je poznato ovo brdoviti područje nad kojim kao da bdije crkva Svete Barbare.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.