Polet Cestica - nakon šest uzastopnih poraza, 11 uzastopnih utakmica bez poraza

OBJAVLJENO 22.4.2022.  |  AUTOR: Općina Cestica

Nogometni klub Polet iz Cestice ove sezone uspio je otići u dvije krajnosti. U jesenskom dijelu prvenstva izgubili su šest utakmica zaredom, a nakon toga su napravili niz od 11 utakmica bez poraza, uz 9 upisanih pobjeda.

Pozitivni rezultati poklopili su se dolaskom iskusnog trenera Slavka Stipanovića čija UEFA PRO licenca te iskustvo iz druge i treće Hrvatske lige očito je donijelo značajan iskorak ekipi Poleta.

- Neću sebe uzdizati, igrači i njihovo zajedništvo je najzaslužnije za ove rezultate. Povezali su se
kao momčad, kao prijatelji, a kako je to ekipa koja je par godina na okupu očito je nedostajao samo mali klik da počnu nizati pobjede. Moj posao bio je da već formiranu ekipu malo posložim, pomognem im da steknu samopouzdanje, a sve moje naputke igrači prihvaćaju i rezultat toga je 9 pobjeda i 2 remija u 11 kola.

Naravno, treba pohvaliti i rad uprave kluba koja je nam je omogućila odlične uvjete za rad - rekao je trener Stipanović.

Planovi za ovu sezonu

- Nadam se da ćemo produžiti ovaj period bez izgubljene utakmice. Ekipa već duže igra skupa, sve su to domaći dečki uz svega tri igrača iz okolnih mjesta i zaslužuju iskorak. Cilj kluba je da se kvalificiramo u viši rang. Imamo šest kola do kraja i sve ćemo napraviti da uhvatimo treće mjesto - dodao je Stipanović.

Dugogodišnji predsjednik kluba Stjepan Dobrotić istaknuo je da očekuje Polet u budućoj Elite ligi ŽNS-a Varaždin.

- Cestica kao sredina i Polet kao klub zbog svoje tradicije zaslužuje biti u Elite županijskoj ligi. Svake godine smo ulagali uz podršku naših sponzora i najviše općine Cestica te izgradili odličnu infrastrukturu. Imamo duplo više registriranih i aktivnih mladih nogometaša od traženog uvjeta, a odličan niz rezultata koje ostvarujemo na terenu pokazuje i kako imamo momčad i trenera za taj rang.

Nedavno smo pojačali upravu sa nekoliko mlađih ljudi, a svaku utakmicu bilježimo porast broja gledatelja. Ljudi koji godinama nisu dolazili na utakmice počeli su se vraćati i to pokazuje da smo na pravom putu - istaknuo je Dobrotić.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.