Održan Ljetni nogometni kamp "Gornje Vratno 2018"

OBJAVLJENO 18.7.2018.  |  AUTOR: Općina Cestica

Na  terenima NK “Vratno” u terminu od 10. do 14.7. 2018. godine održan je Ljetni nogometni kamp 2018.

Realiziran je zaslugom vrijednih  članova NK Vratno, a financiran je sredstvima Varaždinske Županije iz programa “Za financiranje programa i projekata od interesa za opće dobro koje provode udruge na području Varaždinske županije“.

Osnovni cilj kampa bio je poticanje djece na bavljenje sportom u širem smislu, odnosno odgoj i obrazovanje zdravog sportaša koji će savladati sve elemente nogometne igre u skladu sa svojim sposobnostima, što je svakako postignuto. Također je iskorištena prilika da se roditelji i djeca upoznaju s planiranim pokretanjem Nogometnog centra Cestica unutar kojeg će od jeseni nastupati djeca i mladi iz svih nogometnih klubova unutar općine, razvrstani u šest dobnih kategorija. 

Otvorenju Ljetnog nogometnog kampa prisustvovao je zamjenik župana Varaždinske županije Tomislav Paljak koji se zahvalio članovima NK Vratno na organizaciji kampa, te je istaknuo nužnost daljnjih takvih aktivnosti u cilju popularizacije nogometa, odnosno sportskih aktivnost mladih. Naglasio je da županijske vlasti prepoznaju potrebu za takvim projektima, te će ih i nadalje financijski podržavati, odnosno pružati pomoć u njihovoj realizaciji.  
 
Ljetnom kampu odazvalo se tridesetak djece s cijelog područja općine Cestica u dobi od 6 do 10 godina koja su bila razvrstana u homogenizirane skupine tako da je svako dijete radilo sa sebi ravnima.

Kamp se pokazao kao odlično osmišljen i zanimljiv za svu djecu bez obzira na dob, jer su treneri priredili različite igre i poligone kroz koje su djecu  upoznavali s nogometom.

Sama realizacija je bila na zavidnoj razini jer su cijelo vrijeme uz voditelja kampa Nikolu Ščurica i trenere: Mihaela Libera, Maju Pintaric, Miroslava Ivančića, Damira Ivančića, Gorana Križanića i Dražena Ščurica bili prisutni članovi kluba, roditelji i rodbina djece koji su iskoristili priliku za dobro druženje.

Da je cjelokupna atmosfera bila dobra dokazuje i činjenica da su i roditelji uključili u sportske aktivnosti tako da su neki odigrali nogomet a neki odbojku na pjesku. Nogometnoj euforiji pridonjelo je i organizirano gledanje nogometne utakmice Hrvatska – Engleska na velikom platnu u prostorijama kluba. Za djecu je bila najvažnija dobra zabava, druženje i poticanje na bavljenje sportom, a za svakog polaznika osiguran je obrok i osvježavajuće piće.  

Posljednjeg dana 14.7.2014. godine u sklopu održavanja Memorijalnog turnira Stjepan Rodeš Kirby kampu se pridružio i načelnik općine Cestica, Mirko Korotaj koji je pohvalio organizaciju, te je iskazao podršku za organiziranje takvih aktivnosti u budućnosti. Također je svakome polazniku svečano uručena Diploma. 

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.