Lovci LD Sveti Hubert Cestica ostali bez matičnog jata fazana

OBJAVLJENO 20.12.2021.  |  AUTOR: Općina Cestica

U noći s 14. na 15. prosinca 2021. na objektu volijera u Virju Križovljanskome, Lovačko društvo Sveti Hubert Cestica ostalo je bez 190 komada fazana koje su poubijali psi lutalice.  

O uzgoju fazanske divljači na objektu volijera u Virju Križovljanskome Zdravko Pavlović, predsjednik LD Sveti Hubert Cestica je rekao: - „Ovogodišnjim planom gospodarenja lovištem bio je obuhvaćen i uzgoj fazana. Tako smo početkom srpnja iz fazanerije Božur u Đakavačkoj Satnici dopremili 350 komada fazanskih pilića starosti 4 tjedna te ih smjestili u hranilište. U cilju optimalnog uzgoja fazani se svakodnevno redovito hrane i obilaze, uz stalnu brigu oko zdravstvenog stanja, a da bi se životinje udomaćile u prirodnom okruženju tijekom desetog i jedanaestog mjeseca u lovište smo pustili 160 komada fazana. Od preostalih 190 komada htjeli smo formirati matično jato, a eto tijekom jedne noći bez njega smo i ostali“.

„Šteta od pomora matičnog jata fazana procjenjuje se na 28 tisuća kuna, a s obzirom da držanje matičnog jata podrazumijeva proizvodnju jaja i fazanskih pilića šteta je znatno veća“, rekao je na kraju Zdravko Pavlović, predsjednik LD  SV. Hubert Cestica.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.