Dječji vrtić Zeko u Cestici u veselom okruženju slavi svoj 18. rođendan

OBJAVLJENO 1.10.2021.  |  AUTOR: Općina Cestica

Proslava rođendana je važan događaj za odrasle, a osobito za djecu. No još je posebniji kada ga slavi vrtić pun djece. Sreća, osmijeh i pjesma danas, 01.listopada 2021.godine, su se širili prostorima dječjeg vrtića Zeko u Cestici. Dječji vrtić ovih dana slavi punoljetnost svoga rada tijekom kojih su se izmjenjivale generacije djece. 

Dječji vrtić u Cestici je izgrađen 2003.godine, a sa svojim radom u Cestici, dječji vrtić Zeko je započeo 02.studenoga 2003.godine. Zgrada dječjeg vrtića je dva puta bila proširivana i dograđivana. Prvo proširenje je bilo 2008.godine, dok je drugo proširenje bilo 2018.godine.

U dječjem vrtiću Zeko u Cestici su u početku bile dvije odgojne skupine s upisanih tridesetak djece, dok vrtić danas broji 157 djece raspoređenih u 6 odgojnih skupina o kojima brine 13 odgajatelja, jedna pedagoginja, jedna zdravstvena djelatnica, dvije kuharice, dvije spremačice te dva domara.

Povodom rođendana pripremljen je kulturno zabavni program u najnovijem dijelu vrtića. Bilo je pjesme, igrokaza, recitacija i plesa. Prigodnu proslavu za djecu upriličili su djelatnici Dječjeg vrtića Zeko Cestica.

Čestitkama se pridružio općinski načelnik Općine Cestica Mirko Korotaj koji je djecu počastio slatkim paketom.

U razgovoru ravnateljice vrtića Tanje Vuzem i pedagoginje Ane Koren Friščić s načelnikom raspravilo se o daljnjim planovima rada dječjeg vrtića u Cestici, te je tom prilikom načelnik najavio i projekt treće nadogradnje dječjeg vrtića u Cestici. 

S obzirom na sve veći broj rođene djece u općini Cestica i sve većih potreba za smještaj djece i predškolsko obrazovanje najmlađih, neophodno je treće proširivanje dječjeg vrtića u Cestici, zaključio je načelnik Mirko Korotaj.

Ugodno druženje nastavljeno je uz mnoštvo dječjih osmijeha te iznenađenjem - rođendanskom tortom, jer što je rođendan bez torte?

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.