Proslava blagdana Uzvišenja Sv. Križa

OBJAVLJENO 15.9.2021.  |  AUTOR: Općina Cestica

Misu predvodio vlč Ivica Cujzek, a za 35 godina službe zahvala orguljašu Marijanu Županiću

Ovogodišnja proslava Dana Općine Cestica odvijala se kroz nekoliko dana, a početak je bio u srijedu 8. rujna kada su održane sportske igre umirovljenika. Svečana sjednica Općinskog vijeća održana je u petak 10. rujna, a na sam Dan općine, 14 rujna, bila je svečana misa u župnoj crkvi Uzvišenja sv. Križa u Radovcu

Na sam blagdan ujutro je bila rana misa u osam sati, a svečanu koncelebriranu misu u 11 sati predvodio je i održao prigodnu propovijed vlč. Ivica Cujzek, župnik varaždinske župe Svetih Fabijana i Sebastijana. Uz predvoditelja misnog slavlja i križovljanskog župnika Zorislava Šafrana, bili su i susjedni svećenici, vlč. Mario Filipović, župnik župe Sveta Barbara Natkrižovljan koji je, od srpnja ove godine, i ujedno župni upravitelj župe sv. Martina Donja Voća, vlč. Alojzije Pakrac, iz župe Margečan i vlč. Ivan Sakač iz Petrijanca te vlč. Antun  Gorek iz Ivanca, kao i vlč. Ivan Košić koji je bio na raspolaganju vjernicima za ispovijed.

Župsko proštenje skladnim pjevanjem uzveličao je zbor župe koji je na orguljama pratio orguljaš Marijan Županić, a psalam Ne zaboravite djela Božjih otpjevao je Marijan Borak. Misnom slavlju bili su prisutni i čelnici općine Cestica, načelnik Mirko Korotaj i predsjednik Općinskog vijeća Darko Majhen, a na kraju mise svećenicima i vjernicima na dolasku zahvalio je vlč. Zorislav Šafran, te potom orguljašu Marijanu Županiću za navršenih 35 godina orguljaške služe uručio prigodni poklon što su vjernici popratili srdačnim pljeskom.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.