U sklopu proslave Dana općine Cestica održane sportske igre umirovljenika

OBJAVLJENO 10.9.2021.  |  AUTOR: Općina Cestica

Povodom Dana općine Cestica, koji se slavi 14. rujna, Udruga umirovljenika općine Cestica priredila je u srijedu, 08. rujna 2021. godine s početkom u 15 sati, tradicionalni sportski susret umirovljenika, a natjecanje u kuglanju, pikadu, šahu i streljaštvu, održano je u Gornjem Vratnu.

Zbog epidemioloških mjera i ograničenog broja sudionika ovogodišnje igre bila su s nešto manjim brojem natjecateljskih ekipa, a uz umirovljenike iz općine Cestica natjecale su se ekipe iz Gornjeg Kneginca, Trnovca i Sračinca te umirovljenici iz susjedne i slovenske općine Zavrč.

U pikadu najbolje su bile domaće natjecateljice, a potom se plasirao Trnovec i Zavrč, te Kneginec i Sračinec. Domaćinima je pripao pehar za prvo mjesto i u disciplini viseća kuglana, druga je bila ekipa, Društva upokojencev Zavrč, treće mjesto osvojili su natjecatelji iz Trnovca, a zahvalnice za sudjelovanje dobila je ekipa Sračinec-Svibovec te Gornji Kneginec. Domaćinima je pripalo prvo mjesto i u streljaštvo, a nakon njih plasirali su se strijelci iz Gornjeg Kneginca, Sračinca, Zavrča i Trnovca. U pojedinačnoj konkurenciji prvo mjesto osvojio je Danijel Kukec (Cestica), a na drugi i treću poziciju plasirali su se Božo Mesek (Sračinec) iJosip Levatić (Gornji Kneginec). U natjecanju šahista najbolji je bio Slavko Tropšek (Trnovec), a drugo i treće mjesto osvojili su domaći natjecatelji Franjo Lazar i Josip Vinter.

Na početku druženja, u ime pokrovitelja natjecanja, dobrodošlicu gostima iz susjednih općina uputio je načelnik Mirko Korotaj, a čestitke natjecateljima na osvojenim rezultatima i domaćinima na dobroj organizaciji uputio je predsjednik Općinskog vijeća općine Cestica Darko Majhen koji je u ime pokrovitelja bio prisutan i na podjeli pehara i zahvalnica. Uz Milana Boraka, predsjednika Udruge umirovljenika općine Cestica proglašenju pobjednika bili su prisutni i Stjepan Mumlek i Josip Sambolec, kao i voditelji pojedinih sekcija, a po završetku natjecanja i proglašenju rezultata druženje je, uz pjesmu i ples, nastavljeno do kasnih noćnih sati.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.