Za đake prvake u PŠ Lovrečan održana priredba, a uspjeh u školovanju poželio im i načelnik Mirko Korotaj

OBJAVLJENO 6.9.2021.  |  AUTOR: Općina Cestica

Za djecu pograničnog područja općine Cestica 1929. godine podno kapele Svetog Lovre sagrađena  je zgrada škole, a ista je u nekoliko navrata nadograđivana i proširivana tako da se danas u njoj nastava odvija u jednoj smijeni.

Nakon školskih praznika početkom rujna, dolaskom djece i početkom nove školske godine prostorije škole su opet živnule, a posebno svečano bilo je za đake prvake koji su, u ponedjeljak, 6. rujna 2021. godine po prvi puta sjeli u školske klupe.

Ove godine 1c razred PŠ Lovrečan polazi 18 učenika, a na početku pozdravila ih je razrednica Danijela Kelek. Svečani program započeo je hrvatskom himnom, a za nove učenike prigodni program izveli su učenici 4c razreda. Dobrodošlicu đacima poželjela je ravnateljica Nevenka Turščak, a puno uspjeha tijekom  školovanja poželio je i načelnik općine Cestica Mirko Korotaj.

Nakon priredbe đaci prvaci otišli su u razred gdje su ih već čekale knjige i radne bilježnice. Prema riječima ravnateljice Nevenke Turščak, školske knjige osigurala je Republika Hrvatska, a radne bilježnice atlase i mape za likovni odgoj nabavljene su zahvaljujući razumijevanju načelnika Korotaja, iz proračuna Općine Cestica.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.