Unatoč kiši klampotic na Lovrečan bregu ipak „zaklopotao“ 

OBJAVLJENO 4.8.2021.  |  AUTOR: Općina Cestica

Kako je bilo i najavljeno, nakon više od 18 mjesečnog „zatišja“, uglavnom zbog sprječavanja širenja zaraze uzorkovano koronavirisom COVID-19, i s njime propisanih mjera Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, a i susjednih zemalja kao i na nižoj razini, prva manifestacija, nakon Vincekova , održane 19. siječnja 2020. godine,  Udruge vinara i vinogradara sv. Martin Cestica priredila je u nedjelju, 1. kolovoza 2021. godine. 

Te nedjelje popodne na obiteljskom posjedu Đurđice i Marijana Županića, na adresi Lovrečan breg 13, u Malom Lovrečanu, rukovodstvo Udruge organiziralo je manifestaciju Klampotic, a ista je započela okupljanjem u 14 sati. U zakazano vrijeme tamni oblaci zakrilili su sunce nad Lovrečan bregom, a prva kiša spustila se već oko pola tri sata. Srećom ponovo se djelomično razvedrilo do 15 sati pa je sama manifestacija mogla i započeti. 

Dobrodošlicu svim posjetiteljima i članovima Udruge uputio je predsjednik Marijan Županić, a zahvalnost za očuvanje običaja i tradicije članovima vinogradarske udruge Sv. Martin Cestica, te zdravu i kvalitetnu berbu svim vinogradima uputio je načelnik Mirko Korotaj. Nakon kraće okrjepe, uz pratnju glazbenog sastava „Brajdaši“ potom se krenulo na puštanje klampotica u pogon, a kako tog trenutka nije bilo vjetra isti je zaklopotao ručnim pokretanjem krila. Druženje je potom nastavljeno ispod natkrivene terase, a dobro raspoloženje, unatoč kiše koja se svako malo spuštala i prestajala nastavljeno je uz razgovore o mogućnosti razvoja i poticaja vinogradarstva i podrumarstva kao i o predstojećoj berbi.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.