Održana konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća Općine Cestica

OBJAVLJENO 3.6.2021.  |  AUTOR: Općina Cestica

Za predsjednika Vijeća (2021.-2025.) izabran Darko Majhen (HNS), a zamjenici su mu Ivan Bednjanić Bunić (HNS) i Sandra Županić (HDZ)

Sama konstituirajuća sjednica održana je u srijedu, 2. lipnja 2021., s početkom u 19 sati, u dvorani Kulturnog centra općine Cestica na adresi Dravska 1a, a po izvođenju himne Republike Hrvatske sjednicu je nastavila voditi Gabriela Kos, pročelnica Jedinstvenog upravnog odjela Općine Cestica.

U prvoj točci konstatirano je da su sjednici nazočni svi vijećnici izabrani na lokalnim izborima održanim 16. svibnja 2021. godine, a istoj je nazočio i načelnik Mirko Korotaj koji je na spomenutim izborima dobio natpolovičnu većinu birača.

Od 13 vijećnika izabranih na izborima za osmi mandat Općinskog vijeća općine Cestica bili su prisutni: Darko Majhen, Ivan Bednjanić Bunić, Ana Kutnjak, Denis Kotolenko, Tanja Veršić, Darijan Vinter, Ivan Hohnjec (izabrani s liste Hrvatska narodna stranka - Liberalni demokrati – HNS), Žarko Rodeš, Marjan Županić, Matija Dregarić (izabrani s liste Socijaldemokratska partija Hrvatske – SDP), Tomislav Lazar i Sandra Županić (izabrani s liste Hrvatska demokratska zajednica – HDZ) i Nikola Ščuric (izabran s liste Narodna stranka - reformisti – Reformisti).

Izbor Mandatnog povjerenstva i Komisije za izbor i imenovanje

U daljnjem tijeku konstituirajuće sjednice uslijedilo je prozivanje vijećnika, koji su predali potvrde o svom izboru, prihvaćen je prijedlog da vođenje zapisnika vodi Karmen Emeršić, a za ovjerovitelje zapisnika određeni su vijećnici Ivan Bednjanić Bunić i Marjan Županić.

Potom je prihvaćen dnevni red koji je jednoglasno prihvaćen od svih 13 vijećnika, a potom je uslijedilo biranje predsjednika, zamjenika predsjednika i člana Mandatne komisije.

Za predsjednika je jednoglasno izbran Darijan Vinter, za zamjenika predsjednika Ana Kutnjak, a za člana Matija Dregarić.

Uslijedio je proziv vijećnika što je obavila pročelnica Jedinstvenog upravnog odjela, a potom je na temelju Zakona i izvješća Mandatne komisije utvrđeno da je najveći broj glasova dobila kandidacijska lista Hrvatska narodna stranka – Liberalni demokrati – HNS, te je predsjedanje nastavio, kao prvi izabrani član s navedene liste, Darko Majhen.

Potom su vijećnici položili prisegu, a nakon toga uslijedio je izbor članova Komisije za izbor i imenovanjekoja broji pet članova koji su izabrani jednoglasno. Tako je za predsjednik izabran Ivan Bednjanić Bunić, za zamjenika predsjednika Denis Kotolenko, a članovi su još Ana Kutnjak, Tomislav Lazar i Nikola Ščuric

Izbor predsjednika i zamjenika Općinskog vijeća općine Cestica

Na prijedlog Komisije za izbor i imenovanje kojeg je predočio Ivan Bednjanić Bunić, prišlo se izboru predsjednika Vijeća i dva potpredsjednika. Jednoglasnom odlukom vijećnika za predsjednika je izabran Darko Majhen, a jednoglasno su potvrđeni i potpredsjednici, Ivan Bednjanić Bunić i Sandra Županić.

U ime izabranih zahvalio je predsjednik Vijeća DarkoMajhen, a potom se nazočnim obratio načelnik Mirko Korotaj koji je novoizabranim vijećnicima čestitao na izboru te izrazio uvjerenje da će se i zalaganjem svih nastaviti daljnji razvoj općine Cestica na zadovoljstvo svih njenih stanovnika.

 

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.