Obavijest građanima o prikupljanju humanitarne pomoći za obitelj Borak

OBJAVLJENO 7.5.2021.  |  AUTOR: Općina Cestica
Obavijest građanima o prikupljanju humanitarne pomoći za obitelj Borak

Velika tragedija zadesila je obitelj iz naše općine i ovim putem upućujemo iskrenu sućut obitelji Borak.

Vjerujemo da u takvim trenucima žalosti i tuge, riječi podrške i ohrabrenja puno znače. U danima koji su iza nas javilo se puno ljudi kako iz naše općine tako i iz drugih krajeva Hrvatske, ali i inozemstva koji su spremni pomoći i u financijskom i svakom drugom smislu. Zato želimo ovim putem obavijestiti čitavu javnost kako je Općina Cestica pokrenula službeni postupak prikupljanja sredstava za unesrećenu obitelj.

Sva dokumentacija i suglasnosti koje su potrebne upućene su u banku kako bi se otvorio namjenski račun za skupljanje donacija.

Račun će biti otvoren i dostupan za uplate početkom slijedećeg tjedna, a čim dobijemo obavijest od banke, odmah ćemo te podatke objaviti u javnosti. Ne bi željeli da se jedna ovakva tragedija iskoristi za svrhe koje bi mogle dovesti u pitanje donacije svih dobronamjernih ljudi. Zbog toga pozivamo sve koji žele pomoći svojim donacijama da pričekaju otvaranje službenog računa, kako ne bi došlo do bilo kakve zlouporabe.

Mislimo da je takav način jedini ispravan i kako je uz suglasnost same obitelji za otvaranje računa postignuta transparentnost koja je u ovakvim slučajevima najvažnija.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.