Pristup informacijama

Pristup informacijama

OBJAVLJENO 17.7.2018.  |  AUTOR: Općina Cestica

Pravo na pristup informacijama i ponovnu uporabu informacija ostvaruje se u skladu sa Zakonom o pravu na pristup informacijama („Narodne novine“, br. 25/13 i 85/15).

Pravo na pristup informacijama temelji se na načelima javnosti i slobodnog pristupa, pravodobnosti, potpunosti i točnosti informacija, načelu jednakosti, načelu raspolaganja informacijom i načelu međusobnog poštovanja i suradnje te sukladno članku 5. stavku 1. točki 5. Zakona „obuhvaća pravo korisnika na traženje i dobivanje informacije kao i obvezu tijela javne vlasti da omogući pristup zatraženoj informaciji, odnosno da objavljuje informacije neovisno o postavljenom zahtjevu kada takvo objavljivanje proizlazi iz obveze određene zakonom ili drugim propisom“.

Pravo na pristup informacijama i ponovnu uporabu informacija ostvaruje se podnošenjem zahtjeva službeniku za informiranje u Jedinstveni upravni odjel Općine Cestica:

 1. Pisanim putem na adresu: 
  Općina Cestica
  Jednistveni upravni odjel
  Službenik za informiranje
  Dravska 1A, 42208 Cestica
   
 2. Putem elektroničke pošte na adresu: 
  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
   
 3. Telefaxom na broj: 
  042/ 724-825
   
 4. Telefonom na broj: 
  042/ 724-824 - Službenik za informiranje Općine Cestica

Službena osoba za rješavanje o ostvarivanju prava na pristup informacijama za tijela Općine Cestica je Gabriela Kos.

Općina Cestica ima pravo na naknadu stvarnih materijalnih troškova koji nastanu pružanjem informacije korisniku prava na pristup informacijama i ponovnu uporabu informacija kao i na naknadu troškova dostave tražene informacije.

Visina naknade za pristup informacijama i ponovnu uporabu informacija, određena je sukladno kriterijima za određivanje visine naknade stvarnih materijalnih troškova i troškova dostave informacije („Narodne novine“, broj 12/14 i 15/14).

Obrasci kod Narodnih novina:

Zakon o pravu na pristup informacijama ("Narodne novine", broj 85/15)
Zakon o pravu na pristup informacijama („Narodne novine“, broj 25/13)

Kriteriji za određivanje visine naknade stvarnih materijalnih troškova i troškova dostave informacije („Narodne novine“, broj 12/14 i 15/14)

Ostale obrasce preuzmite ovdje:

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.