Održan 3.događaj EU projekta BEYOND u Heinigenu u Njemačkoj

OBJAVLJENO 14.11.2023.  |  AUTOR: Općina Cestica

EN FundedbytheEU RGB POS

Događaj je organiziran od 27. do 29. rujna 2023. s raznim aktivnostima:

  1. 1. dan (srijeda, 27. rujna) sastojao se od uvodne konferencije, rasprave i online ankete o razmišljanjima sudionika uspoređujući situaciju prije i poslije pandemije u svojim područjima.  Nakon toga slijedio je obilazak objekata vatrogasne postrojbe da se pokaže kako se civilna zaštita provodi u Heiningenu. Na kraju dana održana je večera za sudionike kako bi sudionici učvrstili suradnju.
  1. 2. dan (četvrtak, 28. rujna) sastojao se od prezentacija i grupnih aktivnosti vezanih uz zaštitu okoliša, raspodjelu poslova između lokalne zajednice i općinske uprave za upravljanje pandemijom COVID-19, integraciju osoba u migraciji i međugeneracijsku solidarnost. Drugi dio dana bio je rezerviran za posjet spalionice otpada u Heiningenu.

Prezentacije su sudionicima pružile uvid u to kako volonteri mogu pomoći migrantima da se integriraju u zajednicu, kako volonteri pomažu starijim osobama da putuju od mjesta do mjesta u području Goppingen (uključujući Heiningen) putem usluge besplatnog prijevoza. U izlaganjima je također bilo riječi o zaštiti okoliša. Predstavljeni su detalji o Europskom zelenom planu kao i detalji i pristupi stvaranju zadruge za obnovljivu energiju u Heiningenu. Posjet objektima za obradu/spaljivanje otpada u Heiningenu organiziran je da se pokaže kako grad napreduje u postizanju nulte emisije iz otpada.

Treći dan (petak, 29. rujna) sastojao se od sastanka predstavnika projekta i obilaska područja mjesta Heiningen. Ove su aktivnosti organizirane kao sredstvo za praćenje rezultata projekta, informiranje medija o projektu i prikazivanje sudionicima kako Heiningen štiti prirodna područja u gradu (kroz šetnju prirodom/obilazak grada).

Materijali povezani s događajem dostupni su u nastavku:

  • Dnevni red događaja
  • Prezentacije s događaja
  • List s opisom događaja
  • Sažetak povratnih informacija i odgovora sudionika o zaštiti okoliša u Europi

Disclaimer:  Funded by the European Union. Views and opinions expressed are however those of the author(s) only and do not necessarily reflect those of the European Union or the EACEA. Neither the European Union nor the granting authority can be held responsible for them.

/

Odricanje od odgovornosti: Projekt sufinancira Europska unija. Međutim, izraženi stavovi i mišljenja su samo stavovi i mišljenja autora i ne moraju odražavati stavove Europske unije ili EACEA-e. Za njih se ne mogu smatrati odgovornima ni Europska unija ni tijelo koje dodjeljuje potporu.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.