Nove potpore za poljoprivrednike

OBJAVLJENO 13.11.2020.  |  AUTOR: Općina Cestica

Općina Cestica svjesna je, istaknuo je načelnik Općine Cestica Mirko Korotaj, važnosti poljoprivrede za opstojnost zajednice. 

Općina Cestica podijelila je svojim poljoprivrednicima dodatnih 172.000 kuna bespovratnih potpora.Jedna je to u nizu mjera koje Općina poduzima za jačanje lokalne poljoprivrede. 

Ugovori s 26 poljoprivrednika potpisani su u petak, 13. studenoga, a potpore su dodijeljene za tri različite namjene – podizanje višegodišnjih nasada (3), povećanje dodatne vrijednosti poljoprivrednog gospodarstva (6) i jačanje konkurentnosti (17)- U pandemiji se osobito vidjelo koliko je važno moći samostalno se prehraniti.

Koliko ovisnost o uvozu može biti pogubna. Imamo sreću pa lokalni poljoprivrednici nisu odustali od zemlje, iako se od nje sve teže živi. Mi u Općini namjeravamo vratiti seljaku značaj koji mu pripada. I koji bez dileme zaslužuje. Ovo nisu ni prve ni zadnje potpore, a ubuduće mogu biti samo veće. Sigurno ćemo se pobrinuti da naš seljak od svoje zemlje dobro živi, za dobrobit svih nas u Općini Cestica – istaknuo je načelnik.

Poljoprivrednicima je još jednom zahvalio na njihovoj predanosti poslu. Općina Cestica, sa svojim se jedinstvenim krajolikom, mogućnostima i kapacitetima, sve više okreće turizmu, a u čemu veliku ulogu treba odigrati i poljoprivreda.

Lokalni, domaći proizvodi jaki su adut na koji će Cestica igrati u svojoj turističkoj ponudi. 

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.