Udruga umirovljenika Općine Cestica posjetila Donje Međimurje

OBJAVLJENO 29.7.2020.  |  AUTOR: Općina Cestica

Udruga umirovljenika Općine Cestica na čelu sa predsjednikom Udruge Milanom Borakom i načenikom Mirkom Korotajem, u četvrtak, 23.07.2020. godine posjetila je Donje Međimurje, točnije Donji Kraljevec i Goričan. Bio je to uzvratni posjet u organizaciji Općine Cestica i Općine Goričan.

Podsjetimo, Udruga umirovljenika Općine Goričan prošle je godine posjetila općinu Cestica. 

Posjet u Međimurju je započeo posjetom Donjem Kraljevcu gdje ih je dočekala domaćin i voditeljica Regionalnog turističkog centra na graničnom prijelazu Goričan, Jelena Berečić.

Umirovljenici su u Donjem Kraljevcu posjetili Centar dr. Rudolfa Steinera koji je danas jedna od najvećih turističkih atrakcija Međimurja.

Dr. Rudolf Steiner je ostavio jedan od najdubljih otisaka u cjelokupnom hodu ljudskog roda. Osnivač je antropozofije, znanosti koja istražuje duhovnu stvarnost kao temelj našeg postojanja.

Steiner je imao ideje u najrazličitijim poljima ljudskog zanimanja, među kojima je i biodinamička poljoprivreda. Poljoprivredno gospodarstvo opisao kao jedan organizam s njegovim organima: tlom, biljkama, životinjama i čovjekom. Tu temu naši su umirovljenici pobliže upoznali u vrlo zanimljivom predavanju ravnateljice Centra dr.Rudolf Steiner, Dijane Posavec.

Sljedeći punkt u obilasku bila je Nekropola pod tumulima u Goričanu. Unazad godinu dana ovo je mjesto postalo prava turistička destinacija na kojoj se mogu razgledati pravi tumuli, odnosno grobnice. Kroz priču o životu kelta i povijesnim crticama poučnom stazom posjetitelje je vodio Goričanski župnik Josip Drvoderić. Nakon Nekropole, grupa je posjetila crkvu Sv.Leonarda opata u Goričanu gdje je župnik Drvoderić također vrlo iscrpno predočio povijest te crkve.

I na kraju dana, nakon vrlo poučno-zanimljivih informacija, umirovljenici su posjetili Izletiše „Zelengaj“ koji se nalazi na samom graničnom prijelazu Goričan, u zaštićenom krajoliku rijeke Mure. U opuštajućem tonu uživali su u predivnoj okolici restorana, gdje ih je i dočekala večera uz muzikaše.
Cestičkim umirovljenicima su se pridružile i dvije predstavnice Udruge umirovljenika Goričan, Ana Bašnec i Katarina Varošanec.

Ples i zabava trajala je do kasnih večernjih sati.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.