MNK Lovrečan održao sjednicu skupštine

OBJAVLJENO 15.6.2020.  |  AUTOR: Općina Cestica

Redovita izvještajna sjednica Skupštine Malonogometnog kluba Lovrečan bila je planirana za subotu 21. ožujka 2020. godine, a pošto se ista uslijed zabrane okupljanja zbog sprječavanja širenja zaraze od koronavirusa (COVID-19), preporuka i odluka Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske tada nije mogla održati rukovodstvo kluba pripremljenu sjednicu održalo je, po ublažavanju mjera, u srijedu, 10. lipnja 2020. godine. 

Sjednica je s početkom u 18 sati održana u dvorani DVD-a Lovrečan Dubrava, u Velikom Lovrečanu. Na početku je sudionike sastanka pozdravio predsjednik kluba Neven Furjan, a potom je minutom šutnje odana počast preminulim članovima kluba.

Jednoglasnom odlukom članova Skupštine prihvaćen je predloženi dnevni red nakon čega su izabrana radna tijela za vođenje sjednice. Tako su u radno voditeljstvo, uz predsjednika, izabrani Iva Habek i Jasmin Furjan, a za zapisničara određena je tajnica Lea Milec koja je podnijela i opširno izvješće o radu te predložila plan aktivnosti koje će se realizirati u ovoj godini. Izvješće o brojnom stanju podnio je Antonio Korotaj, a o materijalno financijskom poslovanja lani i planovima za ovu godinu govorila je Nikolina Veselnik.

Sva izvješća i planovi rada jednoglasno su potvrđeni, a aktivnosti MNK Lovrečan mogli bismo podijeliti u dvije cjeline, te sudjelovanje i pomoć kod realizacije ostalim udrugama i lokalnoj zajednici. Tako će članovi MNK Lovrečan i ove godine sudjelovati na više malonogometnih i odbojkaških turnira te nastaviti sudjelovati u „Klampotic“ ligi, a u planu je i pomoć DVD-u Lovrečan Dubrava u realizaciji „lovrenčke nedelje“, na humanitarnim susretima, organizaciji 3. lovrečanskog adventa, i ostalim događanjima na području općine Cestica i široj zajednici. U planu je i nabavka opreme i nastavak uređenja sportskih terena i ograde te izgradnja neophodnog objekta za smještaj sportske opreme i potrebnog za održavanje igrališta. Potrebna sredstva za realizaciju navedenih programa rukovodstvo MNK-a Lovrečan planira osigurati iz vlastitih sredstava, uz pomoć sponzora i donatora, a i dalje će pratiti natječaje i javljati se za sredstva iz različitih fondova Europske unije, Varaždinske županije, kao i ostalih mogućih izvora.

Završni dio sjednice bio je rezerviran za dodjelu priznanja i nagrada, sponzorima i najaktivnijim članovima kluba. Tako je priznanje za naj-člana godine dobio Nikola Kukovec, a za igrača godine proglašen je Luka Prikratki. Stanko Hočevar primio je priznanje za sponzora godine, a priznanja za doprinos u radu udruge primili su Lovro Jurčević, Antonio Korotaj, Patrik Zebec i braća Karlo i Mario Prikratki.

U ime DVD-a Lovrečan Dubrava čestitku klubu na uspješnom radu uputio je Franc Težak, predsjednik vatrogasnog društva, a zadovoljstvo uspješnim radom MNK-a Lovrečan iskazao je i načelnik općine Cestica Mirko Korotaj, te obećao daljnju pomoć u realizaciji programa kako na sportskom tako i na planu uređenja i opremanja igrališta.

MNK Lovrečan osnovan je u svibnju 2014. godine, a s 31. 12. 2019. godine u klubu je evidentirano 98 članova, 84 odraslih (punoljetnih članova), a ostali su mlađi.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.