Polet Cestica promoviran u Elite ligu!

OBJAVLJENO 26.7.2022.  |  AUTOR: Općina Cestica
Polet Cestica promoviran u Elite ligu!

Nogometni klub Polet iz Cestice je zahvaljujući svom prošlosezonskom plasmanu te posjedovanjem odličnih infrastrukturnih uvjeta izborio nastup u novo formiranoj elitnoj ligi županijskog nogometnog saveza. U Elite ligi natjecat će se protiv najboljih 11 klubova iz naše županije te tako predstavljati našu Cesticu.

Cilj kluba bio je plasman u Elite ligu jer Poletu je mjesto u tom društvu. Moram naglasiti i pohvaliti se kako smo među prvima zadovoljili zahtjevne uvjete licenciranja propisane od strane županijskog nogometnog saveza. Posljednjih nekoliko godina značajno smo poboljšali infrastrukturu, a dobivanje licence za nastupanje u ovoj ligi pokazuje kako smo vodili ispravnu politiku kluba. Preostaje još izgradnja pomoćnog terena koji ćemo izgraditi uz pomoć općine. Dio radova je započeo, a očekujemo završetak sljedeće godine. Seniorska ekipa trenira tri puta tjedno, ako dodamo treninge djece, veliki broj utakmica svih kategorija koje se održavaju na glavnom terenu, očito glavni teren  je preopterećen i izgradnja pomoćnog terena je prijeka potreba, rekao je predsjednik kluba Stjepan Dobrotić.

Što se tiče sportskog dijela, pripreme za novu sezonu uveliko su počele. Naši seniori imali su prozivku i prvi trening održan je 19. srpnja. Trener je ostao g. Stipanović Slavko, a u igračkom kadru ostala je jezgra momčadi uz par izmjena. Otišao nam je Matija Klaneček koji se vratio u svoj matični klub, a Marko Kokot se oprostio od nogometa na razini seniora. Zahvaljujem im na razdoblju koje su proveli u našem klubu i svakako će ostati naši navijači i prijatelji. Doveli smo zasad 5 novih igrača i time uz postojeći kadar treneru prouzročili slatke brige u slaganju sastava. Nedvojbeno je kako imamo momčad koja će biti konkurentna i svim protivnicima neće biti lako kad nam se suprotstave, istaknuo je predsjednik kluba Stjepan Dobrotić.

Novi igrači na raspolaganju treneru Stipanoviću su golman Luka Domjan koji je stigao iz austrijskog SV Feldbacha, Filip Borak stigao je iz austrijskog UFC Strallegg, Filip Florjanović stigao je iz Nk Vinice, a iz Nk Budućnost Vidovec stigli su Mislav Šincek i Viktor Eršegović.

Nastup u Elite ligi nagrada je za naše igrače, navijače, vrijedne ljude u upravi i sponzore. Svi smo motivirani i jedva čekamo službene utakmice. Momčad se zadnje tri godine pojačavala u svakom prijelaznom roku što se vidjelo po rezultatima i uz pojačanja koja su nam se priključila imamo razloga za optimizam. Općenito klub raste u svakom segmentu. Ovo cijelo proljeće svaku utakmicu imali smo porast posjete na utakmicama,  analitika na društvenim mrežama pokazuje konstantno porast pregleda stranice našeg kluba, navijači se javljaju jer žele kupiti personalizirani dres, šal itd.

U ovom tisućljeću Polet je imao različite plasmane na ljestvici, ali nikada nije ispao iz lige što pokazuje da se nikada nismo „raspali“ te smo uvijek držali određenu razinu kvalitete. Na tome treba čestitati svima koji su bili u upravi kluba jer puno naših rivala iz županije protiv kojih smo u zadnjih 15 godina igrali derbije, sad igraju dvije ili čak tri lige ispod nas. Ako ćemo istaknuti uspjehe, 2003. i 2004. godine Polet je bio dvostruki uzastopni prvak 1. ŽNL. Sljedeći veliki uspjeh dogodio se 2015. godine kada smo igrali finale županijskog kupa te izborili plasman u pretkolo Hrvatskog kupa i utakmicu protiv Nk Opatije. Od toga je prošlo već sedam godina i uvjeren sam kako će baš ova generacija igrača donijeti novi veliki uspjeh našem Poletu, rekao je glasnogovornik kluba Tomislav Lazar.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.