Općinski darovi roditeljima novorođenih beba

OBJAVLJENO 10.5.2021.  |  AUTOR: Općina Cestica
Općinski darovi roditeljima novorođenih beba

Općina Cestica već je tradicionalno darivala roditelje novorođene djece s po 2000 kuna. Za desetak novih stanovnika općine, iz općinskog je proračuna tako ukupno izdvojeno 20.000 kuna.

U ovoj godini općinska pomoć za opremu beba dvostruko je veća no lani, a od siječnja 2022. godine, roditelji će za rođenje svakog djeteta dobivati po 3000 kuna.

Novčani poklon za bebe jedna je od stavki na kojoj se neće štedjeti, ističe načelnik Mirko Korotaj i najavljuje da će, kao i dosad, kad god za to bude financijskih uvjeta, novac prvo raspoređivati za potrebe najmlađih.

- Svi mi znamo da bez djece nema budućnosti. Općina Cestica može rasti i razvijati se samo kad ima s kim i za koga, a to su uvijek nove generacije Cestičana. Zbog toga su nam mlade obitelji, djeca i mladi prioritet, o kojima rado brinemo od rođenja do završetka školovanja. Sufinanciramo jaslice i vrtić, plaćamo dnevni boravak u školi, školarcima kupujemo radne bilježnice, atlase i likovne mape. Srednjoškolci i studenti primaju stipendije. Kako bi, po završetku obrazovanja, ostali živjeti na području Općine, gradimo stanove po modelu poticajne stanogradnje i bespovratnim sredstvima potpomažemo gospodarstvo pa poduzetnici imaju veće mogućnosti zaposliti mlade ljude . Uglavnom, razvili smo i razvijamo predispozicije za kvalitetan život mladih obitelji i njihove djece na području Općine Cestice, koji neće standardom i mogućnostima zaostajati za većim sredinama u Hrvatskoj. Kako bi i kasnije na tržištu rada bili konkurentni radnici – rekao je načelni Korotaj, nakon čestitaka roditeljima na njihovim prinovama u obitelji.

Da mladi prepoznaju poteze općinskih vlasti na njihovoj dobrobiti, govori podatak da je demografska slika Cestice dobra i općina iz godine u godinu ima sve veći broj rođenih.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.