Sudionici projekta „Želim voziti bicikl“ boravili u Cestici 

OBJAVLJENO 8.4.2021.  |  AUTOR: Općina Cestica

U tijeku je realizacija projekta „Želim voziti bicikl“ koji provodi Biciklistički akademski sportski klub Vinica na čelu s Predsjednikom kluba, Branimirom Štimcem.

Biciklistički kamp koji se održava od 6. do 9. travnja, provodi se uz partnerstvo Općine Cestica, Općine Vinica, Općine Petrijanec i Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina, a u projektu sudjeluju i osnovne škole s tog područja. 

Tijekom kampa učenici stječu znanja i iskustva u realnim prometnim situacijama kao što je vožnja po kolniku, vožnja po biciklističkoj stazi, vožnja u koloni, vožnja kroz rotor, vožnja kroz semafor te druge realne prometne situacije.

Sukladno programu realizacije projekta, mladi biciklisti sa svojim mentorima posjetili su u srijedu, 7. travnja 2021. godine i općinu Cestica.

Prometni policijski službenici  omogućili su rad simulirajući raskrižje s prometnikom u slučaju da semafori ne rade. 

Ovom velikom iskustvu malih biciklista koji su se susretali i s velikim kamionima  osobno je popratio načelnik Općine Cestica Mirko Korotaj. Poželio im je dobrodošlicu, a poslije održane vožnje kroz središte Cestice druženje je nastavljeno u prostorijama OŠ Cestica. 

U edukaciju sigurne vožnje biciklom u OŠ Cestica uključio se profesor Predrag Dobrotić koji nam je rekao: U „Prometnu učilicu“ uključeno je stotinjak djece, učenika 5. i 6. razreda. Na državnoj razini sudjelovalo je dvjestotinjak škola. OŠ Cestica zauzela je 23. mjesto, a učenik Maro Tušek osvojio je zavidno 7. mjesto. 

Na školskom natjecanju „Sigurno u prometu“ sudjelovala su 23 učenika, a Marta Borak, Dominik Kukec, Ela Jamnik i Martin Kokot plasirali su se na Županijsko natjecanje, koje će se održati do kraja travnja u Ludbregu.

Ovim putem molimo sve sudionike u prometu da uvijek budu oprezni da poštuju prometne propise i pravila kako bi se broj prometnih nesreća sveo na minimum. Pripazimo na bicikliste a naročito na najmlađe koji se tek uče pravilno ponašati u prometu.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.