Uskrs u župi Križovljan 2021. godine proslavljen je u skladu s mjerama  

OBJAVLJENO 7.4.2021.  |  AUTOR: Općina Cestica

Uslijed sprječavanja širenja zaraze od koronavirusa (COVID-19), na snazi su različite, sad strože sad blaže, mjere i preporuke, a koje zahvaćaju sve djelatnosti i znatno utječu na društveni život svake sredine. 

Lanjske godine tako nije bilo ni uobičajene procesije na Cvjetnu nedjelju ni blagoslova grančica, a blagoslov jela na sam Uskrs vlč. Zorislav Šafran obavio je Presvetim obilazeći sva naselja, ulice i kuće (12. travnja 2020. godine.)

Ove godine bile su nešto blaže mjere, pa se u skromnijem obliku proslavila Cvijetnica, 29. ožujka 2021. godine, na obredima na veliki četvrtak i petak, kao i na vazmenom bdijenju u subotu, okupio se znatno manji broj vjernika nego u razdoblju pred pandemijom. 

Na obredu Muke Gospodnje koji je bio u petak, u župnoj crkvi Uzvišenja sv. Križa u Radovcu, s početkom u 17 sati, zbor župe Križovljan izveo je Muku Gospodinovu po Ivanu, a prethodno je bila izvedena i na blagdan Cvjetnice. 

Vazmeno bdijenje nakon kojeg je bio i blagoslov hrane održano je u subotu, s početkom u 20 sati u kapeli Blaženog Alojzija Stepinca u Otok Virju, a potom u 22 sata i u župnoj crkvi u Radovcu. Na sam Uskrs, 4. travnja 2021. godine, blagoslov jela bio je nakon misa. Rana misa u 7 sati bila je u kapeli Svetog Lovre u Lovrečanu, a misa je u župnoj crkvi u Radovcu potom bila u 8 i 11 sati. 

Na slikama: Zbor župe Uzvišenja sv. Križa, na veliki petak, 2. travnja 2021. godine

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.