Članovi Udruge vinogradara "Sv. Martin" Cestica održali sjednicu Skupštine

OBJAVLJENO 12.1.2020.  |  AUTOR: Općina Cestica

Manifestacija Vincekovo održat će se 19. siječnja, a zaprimanje uzoraka za 4. izložbu vina „VIN-CE“ biti će u nedjelju 2. veljače 2020. godine

Proteklih godina, od tridesetak udruga koje djeluju na području Općine Cestica, prvu sjednicu Skupštine obično su održali članovi Udruge vinogradara i vinara Sv. Martin Cestica. Tako je sjednica skupštine Udruge Sv. Martin Cestica održana u subotu, 11. siječnja 2020. godine, a ista je započela u 18 sati, u dvorani DVD-a Križovljan Cestica.

Sama sjednica započela je pozdravnom riječju predsjednika Marijana Županića, a po prihvaćanju dnevnog reda prisutni u dvorani minutom šutnje odali su počast preminulim članovima Udruge vinara i vinogradara sv. Martin Cestica osnovane 8. studenoga 1996. godine. Sjednicu je vodilo radno predsjedništvo u koje su uz Gorana Težaka bili izbrani Ivan Matijašec i Tomica Sambolec, a izvješće o radu Udruge za 2029. godinu podnio je tajnik Danijel Kukec, koji je ujedno vodio i zapisnik. Informaciju o brojnom stanju prisutnih na sjednici podnio je Josip Sambolec, o materijalno financijskom poslovanju govorio je Tomislav Furjan, a izvješće nadzornog odbora pročitao je Nikola Kišić. Sva izvješća i plan rada za 2020. godinu jednoglasno su prihvaćena, a potom je za novog člana Upravnog odbora, na mjesto preminulog Stjepana Boraka Pekića, izabran Ivan Matijašec.

U ime prisutnih predstavnika udruga uspješan rad cestičkim vinogradarima zaželio je Stjepan Martinec iz Udruge vinograda Vinea Vinica, a čestitke na uspješnom radu rukovodstvu i članovima Udruge Sveti Martin Cestica uputio je Mirko Korotaj, načelnik općine Cestica.

Poziv na manifestaciju „Vincekovo“ i izložbu vina „VIN-CE“ 2020.

Nakon što je iscrpljen dnevni red predsjednik Udruge Marijan Županić pozvao je sve vinogradare i goste na manifestaciju Vincekovo koja će se održati u nedjelju, 19. siječnja 2020. godine s početkom u 14 sati: Manifestacija će se ove godine održati na obiteljskom gospodarstvu Marija Petric, 50 metara od kapele sv. Marka Križevčanina, a koja se nalazi uz županijsku cestu Križovljan Radovečki – Sveta Barbara, na tromeđi naselja Vinica Breg, Radovec i Natkrižovljan, na adresi Vinica Breg 157, prema Boršancu. 

Zaprimanje uzoraka vina za 4. izložbu vina „VIN-CE“ biti će u nedjelju 2. veljače 2020. godine, od 10 do 18 sati u dvorani DVD-a Križovljan Cestica, a degustacija i predstavljanje rezultata ocjenjenih vina potom će se održati, u istoj dvorani, u subotu, 15. veljače od 14 sati.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.