Prijem predstavnika škola u sklopu Erasmus + BEST projekta

OBJAVLJENO 3.12.2019.  |  AUTOR: Općina Cestica

Osnovna škola Cestica jedna je od pet škola koje sudjeluju u projektu Erasmus + „Better Education for Students and Teachers“ u kojem osim Hrvatske sudjeluju i škole iz Poljske, Rumunjske, Bugarske i Turske.

U sklopu projekta, u mjesecu listopadu ove godine, učenici 8.b razreda, Dora Cestar, Vlatka Đurman, Nives Krleža i Karlo Lorbek  u pratnji ravnateljice Nevenke Turščak i učiteljice Marele Žamić-Levačić posjetili su Tursku. Osim njih i zemlje domaćina sudjelovali su i učitelji i učenici iz Bugarske, Poljske i Rumunjske. Za sve sudionike bilo je to jedno neprocjenjivo iskustvo, sklopila su se mnoga prijateljstva te stekla nova znanja i vještine.

Osim Turske posjećene su bile i ostale zemlje iz projekta Erasmus + BEST. Svi su se pokazali kao dobri domaćini pa je Osnovna škola Cestica organizirala jedan zajednički susret u sklopu posljednje mobilnosti u Hrvatskoj.

Tom prilikom, dana 02.12.2019., upriličen je i službeni posjet predstavnika svih zemalja u sklopu projekta kod načelnika Općine Cestica Mirka Korotaja. Načelnik ih je pobliže upoznao sa Općinom i načinom na koji Općina potpomaže Osnovnu školu Cestica i  mlade u svojem obrazovanju. Sudionici su se nakon toga i sami predstavili, odnosno svoju školu, državu i mjesto iz kojeg dolaze.

Posjet je završio razmjenom prigodnih poklona.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.