Zbor "Stellarium" koncertom proslavio drugi rođendan

OBJAVLJENO 4.11.2018.  |  AUTOR: Općina Cestica

Nakon priredbe slavljenice goste počastile tortom

     Pod pokroviteljstvom Općine Cestica u dvorani DVD-a Virje Križovljansko održana je "Druga večer vokalnih sastava i zborova". Sam koncert kojeg je povodom druge obljetnice postojanja organizirao Ženski pjevački zbor "Stellarium" održan je u subotu 3. studenoga 2018. godine s početkom u 18 sati, a uz slavljenice, redom su nastupili i gosti: Nonet Zlatoličje iz Slovenije, vokalna skupina "Rusalke" iz Kutine, klapa "Lucerne" iz Varaždina, pjevački zbor KUD-a Klenovnik, mlada glazbenica Lora Breški, ŽVS "Leluje" iz Vinice i cestička ženska klapa "Angeluš". U pauzama između nastupa glazbenika predstavili su se učenici OŠ Cestica: Mia Premec, Ema Hrnčić, Patrik Vinter, Sara Kolar, Ana Bogadi i Franka Bogadek.

         Nakon devedesetominutne priredbe zahvalnice za nastup izvođačima je dodijelila predsjednica KUD-a općine Cestica Petra Vunderl, a potom su zahvalnice dodijeljene i podupirateljima koncerta i proslave druge obljetnice zbora Stellarium. Tako je zahvalnicu primila Vesna Hrnčić iz Vinice, cvjećarnica "Anemona" iz Babinca, Marija Milec iz Križovljana, pekarnica "Petra" iz Babinca, voditeljice zbora Gordana Kos Kolar i Lucija Vočanec, Općina Cestica, a predsjednica KUD-a zahvalu je izrekla i Pavici Mičuda.

    Koncertu i proslavi drugog rođendana zbora Stellarium nazočili su i mnogobrojni mještani i čelnici općine Cestica, predsjednik Vijeća Darko Majhen, zamjenik načelnika Žarko Rodeš i načelnik Mirko Korotaj koji je zboru čestitao rođendan i dobru organizaciju priredbe.

         Program proslave druge obljetnice zbora Stellarium završio je zajedničkim nastupom svih sudionika koncerta koji su otpjevali pjesmu "Ružo crvena", a slavljenice su potom sve goste i sudionike priredbe počastile tortom i prigodnim domjenkom. Uz pjesmu i nastup glazbenog sastava „Vočanec“ iz Babinca druženje je potrajalo do kasnih noćnih sati.

      Ženski pjevački zbor Stellarim djeluje u sastavu KUD-a općine Cestica, a osnovan je na jesen 2016. godine na inicijativu prof. glazbe Gordane Kos Kolar. Trenutno u zboru djeluje 20-tak pjevačica različitog uzrasta, zvonkih vokala i veselih karaktera podijeljenih u tri ili četiri glasa, a po završetku školovanja vođenju zbora priključila se i prof. Lucija Vočanec.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.