Posjet direktora Hrvatskih voda Općini Cestica

OBJAVLJENO 19.7.2024.  |  AUTOR: Općina Cestica

Općinu Cesticu je dana 16. srpnja 2024. godine posjetio direktor Hrvatskih voda Milan Rezo. Tema ovog važnog posjeta bili su radovi na zaštiti od poplava koje su posljednjih nekoliko godina sve češća pojava na području općine Cestica.

Hrvatske vode su u 2024. godini uložile značajna sredstva u projekte vodnoga gospodarstva kroz program preventivne, redovne i izvanredne obrane od poplava na području općine Cestica pa tako ove godine ukupna ulaganja Hrvatskih voda iznose 149.555,00 EUR. Najveći se dio tih sredstava, 87.724,00 EUR, odnosi na međudržavni vodotok prvog reda Zajza, dok je preostali dio sredstava u iznosu od 61.831,00 EUR uložen u radove na uređenju pritoka Jarki ukupne dužine 600 metara te potoka Pošalitva dužine 1.500 metara.

Radovi provedeni od strane Hrvatskih voda iznimno su značajni za Općinu Cestica jer su naselja Dubrava Križovljanska i Jarki sada zaštićeni od poplava pa će građani na području općine Cestica tijekom budućih nepogoda biti sigurniji, a njihova će imovina biti zaštićena. Načelnik Općine Mirko Korotaj ovim se putem zahvaljuje direktoru Hrvatskih voda i ostalim sudionicima ovog važnog projekta te se nada daljnjoj uspješnoj suradnji.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.