Turnir u Cestici u natjecanju limača predškolske dobi okupio 70 djece

OBJAVLJENO 30.4.2024.  |  AUTOR: Općina Cestica

Na igralištu Nogometnog kluba Polet u Cestici odigrane su, u subotu, 27. travnja 2024. godine s početkom u 10 sati, utakmice „Županijske lige limača predškolske dobi“, a uz domaćine, polaznike Nogometnog centra Cestica sudjelovalo je još devet ekipa s područja Varaždinske županije i to; NC Jalžabet Martijanec, NC Vidovec 1, NC Vidovec 2, NK Ivančica 1, NK Ivančica 2, NK Podravina 1, NK Podravina 2, NC Sračinec Svibovec i ŠNK Novi Marof.

Ekipe su bile podijeljene u dvije skupine, po pet u svakoj, a svaka ekipa iz skupine odigrala je po četiri utakmice, rekao je Filip Martić, instruktor Županijskog nogometnog saveza Varaždin.

U skladu s propozicijama natjecanja za subotnje natjecanje na istočnoj strani igrališta NK Poleta bila su pripremljena dva terena. Na južnom dijelu terenu natjecali su se: NC Cestica, NK Podravina 1, NK Ivančica 2, NC Vidovec 1 i NC Sračinec Svibovec, a na sjeveroistočnom dijelu igrališta bio je teren za odigravanje utakmica ostalih ekipa.

O samom natjecanju Igor Pšag, trener sastava U-6, NC Cestica je rekao: - Organizator natjecanja limača predškolske dobi, U-6, je Hrvatski nogometni savez koji osigurava lopte, golove i ostale rekvizite, a u natjecanju na području Varaždinske županije, uz Županijski nogometni savez, sudjeluju i klubovi.  

Natjecanje se organizira turnirski. Lanjske godine bilo je realizirano pet turnira, a utakmice šestog turnira bile su na rasporedu 14. travnja 2024. godine na igralištu u Svibovcu Podravskome.

Na natjecanju sedmog turnira održanog na igralištu NK Polet Cestica sudjelovalo je 70 djece predškolske dobi, a za sastav Škole nogometa Cestica nastupili su: Mateo Habjanič, Dominik Dobrotić, Lovro Vidrač, Ivan Hrženjak, Petar Kos, Kaan Jamnik, Adam Pšag, Antonio Spevan i Mateo Vrbnjak. Trener ekipe NC Cestica U-6 sastava Igor Pšag napominje da su svi igrači njegove momčadi ujedno i polaznici grupe predškolaca Dječjeg vrtića Zeko Cestica.  

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.