Vatrogasci Vatrogasne zajednice općine Cestica održali 32. sjednicu Skupštine

OBJAVLJENO 2.4.2024.  |  AUTOR: Općina Cestica

U dvorani Kulturnog centra, u srijedu, 27. ožujka 2024. godine s početkom u 19 sati, održana je redovita, 32. izvještajna sjednica Skupštine Vatrogasne zajednice općine Cestica.

Sama sjednica započela je intoniranjem himni, prvo Republike Hrvatske, a potom i vatrogasne himne, nakon čega je minutom šutnje odana počast preminulim vatrogascima i poginulim hrvatskim braniteljima stradalim u obrani Republike Hrvatske u Domovinskom ratu.

U nastavku sjednice sve sudionike Skupštine pozdravio je Darko Majhen, predsjednik VZO Cestica, a istoj je uz članove Skupštine bio prisutan i načelnik Općine Cestica Mirko Korotaj, kao i brojni gosti iz Hrvatske i Slovenije. Od strane Vatrogasne zajednice Varaždinske županije sjednici je bila prisutna Nataša Šincek, predsjednica VZO Petrijanec, počasni predsjednik VZO Cestica Antun Knezoci, a bili su i predstavnici susjednih Vatrogasnih zajednica; VZO Vinica, Petrijanec i Maruševec te Tomislav Bogović iz Vatrogasne zajednice grada Varaždina. Također su bili prisutni i predstavnici slovenskih vatrogasnih organizacija; iz Območne gasilske zveze Ptuj, iz Gasilske zveze Ormož, Kočevje i GZ Markovci - Cirkulane - Zavrč, kao i predstavnici Dobrovoljnih vatrogasnih društava, PGD Cirkulane i Zavrč. Od članova Vatrogasne zajednice općine Cestica bili su članovi cestičkih vatrogasnih društava, a koje navodimo po redu osnivanja; DVD Gornje Vratno (1920.), Križovljan Cestica (1929.), Virje Križovljansko i Lovrečan Dubrava (1938.), Gradišće (1976.) i DVD-a Babinec (1981.).

Nakon pozdravnih riječi, na prijedlog Predsjednika jednoglasno je usvojen dnevni red, a potom su izabrana i radna tijela za vođenje sjednice.

U radno predsjedništvo izabrani su; Danijel Korotaj, zamjenik predsjednika VZO Cestica, Miljenko Kokot i Ivan Kralj, a za zapisničara je određen Damir Bednjanić. Za ovjerovitelje zapisnika izabrani su Danijel Sambolec i Mario Vnuk, a u verifikacijsko povjerenstvo izabrani su Tomica Hrženjak, Mario Majhen i Antonio Vočanec.

U nastavku sjednice izvješće o radu VZO Cestica za 2023. godinu podnio je predsjednik zajednice Darko Majhen, o materijalno financijskom poslovanju govorio je Danijel Korotaj, dok je Tomica Hrženjak priopćio da je sjednici prisutno 19 od 20 članova.

Sva izvješća jednoglasno su prihvaćena, kao i plan rada i financijski plan za 2024. godinu, a od gostiju prvo je čestitku na uspješnom radu vatrogascima VZO Cestica uputila Nataša Šincek, izaslanica Nedjeljka Vukalovića, predsjednika Vatrogasne zajednice Varaždinske županije. Zadovoljstvo besprijekornim radom svih cestičkih vatrogasnih društava iskazao je i načelnik Općine Cestica Mirko Korotaj, pohvalio je suradnju i s vatrogascima iz susjednih općina kao i sa susjednim slovenskim vatrogasnim zajednicama i dobrovoljnim vatrogasnim društvima, a riječi zahvale za dosadašnji rad i višedesetljetno odricanje za opće dobro uputio je i Milenku Biškupu, zapovjedniku VZO Cestica koji je na raspolaganju za pomoć stanovništvu svakodnevno kroz 24 sata.

Od slovenskih vatrogasaca zahvalnost za uspješnu suradnju uputio je Leon Behin, iz Vatrogasne zajednice Kočevje, generalni direktor Uprave za zaštitu i spašavanje Republike Slovenije, a u ime Vatrogasne zajednice (Gasilske zveze), Markovci - Cirkulane - Zavrč, zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom izrekao je i Anton Kokot.

U završnom dijelu 32. sjednice Vatrogasne zajednice općine Cestica (koja djeluje od 28. svibnja 1993. godine op ft), u ime Vatrogasne zajednice Varaždinske županije spomen medalju Darku Majhenu, predsjedniku VZO Cestica uručila je Nataša Šincek, a prigodan poklon, uz zahvalnost na dolasku Leonu Behinu, predstavniku GZ Kočevje, uručio je Darko Majhen predsjednik VZO Cestica.

Na kraju sjednice zahvalnost za sudjelovanje u radu Skupštine izrekao je Danijel Korotaj, predsjednik radnog voditeljstva, a druženje je potom, uz razgovore o unaprjeđivanju vatrogastva i međusobne suradnje, nastavljeno u dvorani DVD-a Križovljan Cestica. 

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.