Dino Veselić osvojio broncu na Kulinarskoj IKA Olimpijadi u Stuttgartu

OBJAVLJENO 25.2.2024.  |  AUTOR: Općina Cestica

Od 2. do 7. veljače 2024. u Stuttgartu je održana IKA Kulinarska olimpijada. Riječ je o najuglednijem međunarodnom kulinarskom natjecanju na svijetu na kojemu je ponovno zablistao Dino Veselić iz Brezja Dravskog osvojivši brončanu medalju u kulinarskoj individualnoj kategoriji.

Ova manifestacija je u sklopu ovogodišnjeg izdanja okupila vrhunske kuhare i slastičare iz 55 zemalja, preko 1.200 natjecatelja i preko 7.000 jelovnika. IKA/Kulinarska olimpijada je kulinarsko natjecanje superlativa i 26. izdanje ovog događaja s dugom tradicijom je postiglo veliki uspjeh. Svi su sudionici zaljubljenici u kuharsku profesiju i ponovno su pružili izvrsna okusna iskustva i vizualne vrhunce koji će se pamtiti. 

Kao organizator IKA-e, Njemačka udruga kuhara (VKD) čestita pobjednicima Kulinarske olimpijade. „Svi sudionici su na tanjure stavili fantastične izvedbe i pokazali kako izgleda pravo kulinarsko umijeće“.

Hrvatski predstavnici i ove godine su sudjelovali na ovom prestižnom natjecanju.

U kategoriji Regionalnih timova, Hrvatsku i njen sjeverni dio predstavljao je Regionalni tim Varaždinske županije. Tim se sastojao od pet kuhara, među kojima i Dino Veselić, i tri pomoćnika. Tim je osvojio brončanu medalju, dok je kuhar Dino Veselić osvojio brončanu medalju u pojedinačnoj kategoriji. 

„Veliki je izazov otići na ovakvo natjecanje, pripreme i sam nastup nisu lagani. Ali svakako se isplati, ne samo zbog uspjeha koji sam postigao već i zbog svih noviteta i upoznavanja s najnovijim kulinarskim trendovima. Veseli me dio toga prenijeti i u svakodnevni rad“, poručio je Dino Veselić.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.