Za pomoć obitelji bolesnog djeteta udruga ŽiR organizirala humanitarni koncert

OBJAVLJENO 6.6.2023.  |  AUTOR: Općina Cestica

U cilju prikupljanja financijskih sredstava za liječenje osmogodišnjeg dječaka oboljelog od akutne limfoblastične leukemije Udruga Život i radost iz Cestice organizirala je u subotu, 03. lipnja 2023. godine, pod nazivom Humanitarna večer duhovne glazbe „Tebi pjevam“ jednosatni koncert duhovnih pjesama, a isti je s početkom u 20 sati održan u križovljanskoj župnoj crkvi Uzvišenja svetog Križa u Radovcu. Sam koncert duhovne glazbe održan je pod pokroviteljstvom Općine Cestica, ZAMP-a i župe Križovljan, a isti je realiziran na inicijativu Irene Jamnik, predsjednice Udruge za djecu s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom, „Život i radost“ Cestica.

Koncert je realiziran u dogovoru sa Ženskom klapom Angeluš, a u jednosatnom nastupu još su se predstavili: zbor KUD-a Općine Cestica Stellarium, Ženska vokalna skupina župe Sv. Jurja Maruševec,  Mješoviti zbor župe Uzvišenja svetog Križa Križovljan, Ženska vokalna skupina Leluje iz Vinice i Pjevačko društvo Ferdinand iz Ferdinadovca.

Kroz program je vodila Lorena Gavrić, a u znak zahvale za sudjelovanje na humanitarnom koncertu predstavnicima gostujućih zborova prigodan poklon uručila je Irena Jamnik, predsjednica Udruge Život i radost Cestica. U ime župe Uzvišenja svetog Križa, organizatorima, izvođačima i posjetiteljima zahvalio je vlč. Zorislav Šafran, križovljanski župnik, a nakon toga predan je obitelji bolesnog dječaka iznos od 2.475 eura koji su darovali posjetitelji koncerta.

 Tijekom večeri izvedeno je 16 pjesama, a uz glazbenu pratnju članova Pjevačkog društva Ferdinand iz Ferdinadovca svi sudionici na kraju su otpjevali pjesmu Krist na žalu koju je pod imenom “Pescador de Hombres” (Ribar ljudi), napisao 1974. godine, španjolski svećenik salezijanac Cesárea Gabaráina (https://hkm.hr/duhovnost/sto-je-vazno-za-dobar-prepjev-duhovne-pjesme/ ). Pjesmu je posebno volio i Sveti Papa Ivan Pavao II, a pod nazivom Krist na žalu preveo ju je vlč. Mijo Gabrić, jedan od osnivača Vokalno instrumentalnog sastava Žeteoci kojeg su 1966. godine osnovali studenti KBF-a u Zagrebu.

Pomoć za liječenje bolesnog osmogodišnjeg dječaka može se uplatiti na račun Udruge (s naznakom: za Adama), IBAN: HR2123900011100815245, a eventualne informacije mogu se dobiti kod Irene Jamnik, predsjednice Udruge Život i radost Cestica.  

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.