Održana 47.-a skupština DVD-a Gradišće – Cilj je uključiti više mladih ljudi

OBJAVLJENO 7.2.2023.  |  AUTOR: Općina Cestica

U subotu, 4. veljače 2023. godine održana je 47.-a redovita izvještajna skupština DVD-a Gradišće.

Podnijeto je izvješće o radu, izvješće zapovjedništva, izvješće o financijsko materijalnom poslovanju te izvješće Nadzornog odbora.

Izvještaj o radu društva za 2022. godinu podnio je tajnik Tomica Hrženjak, a izvješće vezano uz aktivnosti operative godine podnio je zapovjednik Miljenko Kokot. Istaknuo je kako je odrađeno devet intervencija, od čega su dvije tehničke, dvije požarne intervencije te pet ostalih operativnih aktivnosti. Izvješće Nadzornog odbora podnio je predsjednik odbora Tomislav Lazar.

U planovima društva za 2023. godinu prioritet su nabava vatrogasne opreme te dodatna ulaganje u uređenje doma kako bi mu još više podigli kvalitetu zbog sve veće potražnje ljudi iz našeg kraja koji u domu održavaju razna slavlja. Posebna pozornost usmjerit će se na organiziranje događaja za djecu gdje planiramo uz zabavne radionice i igru učiti ih plemenite vrline hrabrosti, brige za drugoga, sloge i zajedništva čemu vatrogastvo može itekako pridonijeti.

- Bitno je da ovo društvo opstane jer brežni dio naše općine je veliko područje, a jedina organizirana udruga je naš DVD. Posebnu pozornost usmjerit ćemo prema mladim ljudima na koje bih apelirao  da se uključe u rad društva jer time će doprinijeti razvoju svojeg kraja. Pozivam ih da pokažu patriotizam jer nitko se neće brinuti o našem kraju ako nećemo mi sami. Osvrnuo bih se na organizaciju zabave koju održavamo na dan proslave Velike Gospe i koja je postala brend ovog kraja te smatram vrlo bitnim da se ta tradicija slavlja nastavi. Zahvalio bih Općini Cestica na podršci te svim sponzorima i svim aktivnim članovima koji doprinose razvoju našeg društva. Riječi zahvale uputio bih i g. Lazar Viktoru koji je u protekloj godini ustupio svoje zemljište koje se nalaze uz vatrogasni dom na korištenje društvu – istaknuo je predsjednik DVD-a Stanko Težak.

Na svakoj skupštini DVD Gradišće ima tradiciju aktivnim članovima koji su navršili neki okrugli rođendan uručiti simboličan poklon. Ovom prilikom predsjednik Stanko Težak uručio je  poklon  članu društva Josipu Hutinskom koji je navršio 70. godina. Zahvalio mu je na dosadašnjem doprinosu i poželio mu dobro zdravlje te da još godinama doprinosi radu društvu.

U ime Općine Cestica skupštini se obratio Darko Majhen, predsjednik Općinskog vijeća i Vatrogasne zajednice Općine Cestica. Čestitao je na svim odrađenim aktivnostima tijekom godine te istaknuo važnost postojanja ovog društva koje je nositelj ne samo vatrogasnih aktivnosti nego i općenito društvenog života u ovom kraju. Istaknuo je kako će Općina i VZO Cestica i dalje podržavati sve aktivnosti koje su navedene u planu rada društva.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.