Anka i Stjepan Mumlek proslavili pedeset godina braka 

OBJAVLJENO 27.1.2023.  |  AUTOR: Općina Cestica

U subotu, 21.01.2023. godine supružnici Anka i Stjepan Mumlek iz Gornjeg Vratna proslavili su pedeset godina zajedničkog života – zlatni pir. Proslava pedesete obljetnice zajedničkog života započela je okupljanjem u župnoj crkvi Uzvišenja sv. Križa u Radovcu, a istoj su uz slavljenike bile prisutne  i kćeri Vesna i Tanja te zetovi Vladimir i Denis, unuci Petra, Antonio, Vito i Vida te ostala rodbina i prijatelji.

Nakon zahvalne mise pod kojom je bila i obnova zavjeta blagoslov slavljenicima i prisutnima u crkvi podijelio je vlč. Zorislav Šafran, križovljanski župnik, a nakon toga slavlje je nastavljeno u dvorani DVD-a Križovljan Cestica u Dravskoj ulici u Cestici.

Tu su slavljenicima pedesetu obljetnicu braka čestitali i ostala rodbina i prijatelji, a čestitku slavljenicima uputio je i načelnik Općine Cestica Mirko Korotaj. Slavlje se protegnulo do ranih jutarnjih sati, a uz pjesmu i glazbenu pratnju Danka Furjan i Miljenka Furjan se i zaplesalo.

U župnim knjigama stoji zapisano da su se 20. siječnja 1973. godine  godine u župnoj crkvi vjenčali Anka Kolmačić, rođena 08.01.1954. godine u Gornjem Vratnu, kći  Stjepana  i Katice  r. Šincek  i Stjepan Mumlek rođen 29.09.1954. godine u Gornjem Vratnu, sin Antuna i Marije Mumlek, rođene Mumlek. Vjenčao ih je vlč. Ivan Dugi, tadanji križovljanski župnik, a po vjenčanju mladi bračni par život je nastavio s roditeljima mladenca.

Anka Kolmačić djetinjstvo je provela zajedno s roditeljima i bratom Ivanom, a nakon udaje preselila se k obitelji Mumlek. Nakon Osnovne škole od prvog do četvrtog razreda u Radovcu i od 5-8 razreda na Vinici, završila je Tekstilno tehničku školu (kemijski smjer), a po završetku iste zaposlila se u Varteksu gdje je radila do odlaska u zasluženu mirovinu 2009. godine. Svoje umirovljeničke dane provodi u krugu obitelji uz kućanske poslove, a posljednjih godina vrijedna je članica Udruge umirovljenika Općine Cestica.

Stjepan je djetinjstvo proveo u krugu obitelji u kojoj su uz roditelje bile i sestre, Alojzija i Antonija. Nakon završetka tadašnje škole u Radovcu i Babincu, izučio je krojački zanat kod Ivana Kos u Cestici nakon kojeg se zaposlio u konfekciji Varteks gdje je uz rad nastavio daljnje školovanje u Tekstilno tehničkoj školi u Varaždinu. U Varteksu je proveo svoj čitavi radni vijek te je otišao u zasluženu mirovinu 2015. godine, a u svojim umirovljeničkim danima s posebnom  ljubavlju bavi se vinogradarstvom te druženju s ostalim članovima Udruge umirovljenika Općine Cestica.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.