Poziv Udruge vinogradara i vinara Sveti Martin Cestica na 5.izložbu mladih vina, rakija i likera „VIN CE“ 2023

OBJAVLJENO 24.1.2023.  |  AUTOR: Općina Cestica

Udruga vinogradara i vinara „Sveti Martin“ Cestica poziva sve vinare da kvalitetu svojih mladih vina predstave na nadolazećoj 5. izložbi i ocjenjivanju mladih vina koja će se održati u prostorijama DVD-a Babinec i to u subotu, 11.veljače 2023.godine s početkom u 14:00 sati.

Osim predstavljanja mladih vina, posjetitelje očekuje predstavljanje rezultata, dodjela priznanja te degustacija ocjenjenih vina.

Izložba se organizira pod pokroviteljstvom Općine Cestica, a zaprimanje uzoraka prikupljat će se u nedjelju, 29.siječnja 2023.godine u vremenu od 10:00 do 18:00 sati u prostorijama DVD-a Babinec.

Informacije zainteresiranima za sudjelovanje na izložbi VIN-CE 2023.

Sudjelovati možete s bijelim, ružičastim i crvenim vinima proizvedenim od jedne sorte ili mješavine sorata, kao i rakijama i likerima. Prema stupnju kvalitete vina mogu biti stolna, kvalitetna i vrhunska.

Priprema i prikupljanje uzoraka za izložbu

2 boce od 1 lite (ukupno 2 litre) ili 3 boce od 0,75 l (butelje), te 2 boce od 0.5 l za rakije i likere. Proizvođači koji imaju vlastite etikete mogu ih staviti na boce, a ostali moraju rukom ispisane podatke nalijepiti na boce. Također svaki proizvođač mora deklarirati svoje vino (suho, polusuho, poluslatko, slatko ili desertno).

Uzorci mladih vina prikupljat će se 29. siječnja (nedjelja) 2023. godine u vremenu od 10.00-18.00 sati u prostorijama DVD-a Babinec, Školska ulica br. 4. Svi uzorci će biti pohranjeni na temperaturi koja je propisana za pojedine sorte vina, rakija i likera.

Kotizacija i ocjenjivanje

Svaki sudionik kod predavanja uzoraka plaća kotizaciju od 15,00 € po uzorku, dok je kotizacija za članove Udruge vinogradara i vinara "Sveti Martin" Cestica 10,00 €. Sudionik sa tri i više uzoraka plaća 10,00 € po uzorku. Kod predavanja uzoraka može se i uplatiti članarina od 15,00 € za sve dosadašnje i nove članove Udruge.

Uzorci se ocjenjuju prije otvaranja izložbe mladih vina od strane stručne komisije sastavljene od eminentnih stručnjaka i enologa. Svako ocijenjeno mlado vino dobiva odličje prema odluci komisije. Za vrijeme trajanja izložbe sva vina moći će se degustirati.

Iz Udruge napominju da uzorke vina svaki vinogradar može dostaviti osobno u prostorije DVD-a Babinec, a sve dodatne informacije mogu se dobiti kod predsjednika i tajnika Udruge na slijedeće brojeve telefona: predsjednik Udruge Marijan Županić (098 947 44 17), tajnik Danijel Kukec 098 734 079.

Na fotografiji detalj s izložbe zlatnih vina VIN-CE 2019 godine  

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.