U Kulturnom centru Cestica održan Božićni koncert Glazbene škole

OBJAVLJENO 22.12.2022.  |  AUTOR: Općina Cestica

Na jesen 2019. godine s radom je započela djelovati Glazbena škola Varaždin Područni odjel Cestica, a te početne godine odobreno je izvođenje nastavnog plana i programa za instrumente klavir, violina, rog, truba i klarinet.

Početak rada osnovne glazbene škole u Cestici pokrenut je na inicijativu profesorice glazbe Gordane Kos Kolar, a osnivanje područnog odjela prihvatila je Glazbenog škola Varaždin te Općina Cestica.

Školske godine 2022./2023. Glazbenu školu Varaždin Područni odjel u Cestici polazi 24 učenika, od prvog do četvrtog razreda. U organizaciji škole održan je, u dvorani Kulturnog centra Cestica, u srijedu, 21. prosinca 2022. godine s početkom u 17 sati, Božićni koncert. U ime Glazbene škole, na početku je okupljene u dvorani pozdravio prof. Nikola Zver, a potom je božićno-novogodišnju čestitku nazočnima uputio načelnik Mirko Korotaj.

Od učenika škole nastupili su: na klaviru, Tin Premuž, Marta Kos, Karin Martinec, Katarina Rodeš, Emanuela Horvat i Ana Rodeši, a Petar Možanić i Jakov Mikec na harmonici. Trubu je svirao Noa Knezoci, rog Martin Šinjur, violinu Lucija Fistanić, a klarinet Dorotea Oković, Gabrijela Kapljić i Marta Borak.

Nastupi učenika održani su uz klavirsku pratnju Dijane Pohulek, mag. mus. i Kristine Abramović, mag. mus., a svaki nastup izvođača na Božićnom koncertu publika je nagradila pljeskom.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.