Podno crkve Sv. Lovre održan „Lovrečanski Advent“

OBJAVLJENO 5.12.2022.  |  AUTOR: Općina Cestica

Južno od križanja ulica Svetog Lovre i Kumikove ulice u naselju Veliki Lovrečan, oko bunara mještani su uz pomoć Općine Cestice uredili jedan od najljepših parkova, a u istom su postavljene i klupe za odmor.

U vrijeme Došašća, 15. prosinca 2018. godine, postavljena je božićna jelka koju su okitili najmlađi stanovnici, a tog datuma pod nazivom „Prvi Lovrečanski Advent“ organiziralo se druženje svih generacija mještana. Nastavak tradicije uslijedio je već naredne godine, a uslijed primjene epidemioloških mjera 2020. godine manifestacija je održana „u skromnom obliku“. Četvrti lovrečanski advent bio je 19. prosinca lanjske godine, a ovogodišnji peti po redu priređen je na drugu nedjelju Došašća, 4. prosinca 2022. godine.

Kako je vremenska prognoza predviđala kišni vikend postavljeno je nekoliko većih suncobrana koji su to nedjeljno popodne preuzeli funkciju kišobrana, a priprema kuhanog vina i čaja održana je pod šatorom.

Popodnevnom okupljanju mještana u 15 sati priključio se načelnik Općine Mirko Korotaj i križovljanski župnik vlč. Zorislav Šafran, a pozivu se odazvao i umirovljeni križovljanski župnik, vlč. Ivan Košić ( župnik od 1979. do 2013. godine).  

U ime organizacijskog odbora, nazočne je pozdravio Miljenko Borak, a nazočnima se obratio i načelnik Mirko Korotaj. Mještanima je zahvalio na uređenju mjesta i organizaciji manifestacije, a potom je svim okupljenima poželio sretne božićno-novogodišnje blagdane, Božić i Novu 2023. godinu.

Blagoslov nad okupljene zazvao je vlč. Zorislav Šafran, a svečanom ozračju doprinio je Ženski pjevački zbor Stellarium.

Druženje mještana potrajalo je do kasnih noćnih sati, a dobrom raspoloženju doprinio je i Tamburaški sastav Kandidati. 

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.