U župi Križovljan prvu adventsku svijeću zapalio Antonio Spevan  

OBJAVLJENO 28.11.2022.  |  AUTOR: Općina Cestica

U našim krajevima udomaćio se običaj izrade adventskih vijenaca a kako se vrijeme Došašća proteže kroz četiri nedjelje pred Božić, svake se nedjelje na adventskom vijencu pali i jedna svijeća.

Veliki adventski vijenac ove je godine postavljen i u dvorištu pred župnom crkvom Uzvišenja Svetog Križa u Radovcu a paljenje prve svijeće upriličeno je u subotu, pred prvu adventsku nedjelju, 26. studenoga 2022. godine s početkom u 18 sati. Paljenju prve svijeće bili su prisutni i mnogobrojni vjernici koji su dupkom ispunili prostor pred crkvom a u pratnji roditelja, baka i djedova bilo su i prisutna i brojna djeca. Između ostalih bilo je i preko pedeset djece predškolske dobi, polaznika Dječjeg vrtića Zeko i ostalih a u ime najmlađih  prvu adventsku svijeću zapalio je petogodišnji Antonio Spevan.

Svijeću je blagoslovio i molitvu predvodio vlč. Zorislav Šafran, križovljanski župnik a paljenju prve adventske svijeće bile su prisutne i članice Ženskog pjevačkog zbora Stellarium koje su pod vodstvom prof. Gordane Kos Kolar otpjevale pjesme Rosite nebesa odozgor i Raduj se o Betleme

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.