Advent na Sjeveru Zagorja započinje u Cestici, 3. prosinca 2022.  a završava 30. prosinca u Općini Klenovnik

OBJAVLJENO 25.11.2022.  |  AUTOR: Općina Cestica

U cilju razvoja turističke djelatnosti početkom 2022. godine na sjeveru Varaždinske županije osnovana je Turistička zajednica područja Sjever Zagorja, a jedna od prvih manifestacija započinje organizacijom manifestacije Advent u Cestici.

Na početku predstavljanja programa nazočnima se obratio načelnik Mirko Korotaj, koji je rekao: - Općina Cestica zajedno s Turističkom zajednicom područja Sjever Zagorja pripremila je projekt Advent u Cestici. Jedna od razvojnih strategija Općine Cestica je i razvoj turizma, a cilj nam je potaknuti gospodarstvenike koji se tom djelatnošću žele baviti kao i prezentirati i omogućiti OPG-ovima, vinogradarima i ostalim zainteresiranima lakšu prodaju svojih proizvoda i usluga. Mogu reći da je razvoj turizma na ovom području započeo i prije osnivanja TZP Sjever Zagorja. U općini Cestica ostvareno je preko 2 tisuće noćenja, a na području svih šest općina koje su uključene u Turističku zajednicu područja Sjever Zagorja ostvareno je preko 6000 noćenja. Tijekom godine na području općine Cestica i susjednih općina, održava se više manifestacija. Započinje s manifestacijom Vincekovo u siječnju a zahvaljujući radu Turističke zajednice započinje se s manifestacijom  Advent u Cestici.

O projektu Advent na Sjeveru Zagorja govorila je Mirjana Koledić, direktorica Turističke zajednice područja Sjever  Zagorja. Naglasila je da projekt obuhvaća različita događanja vezana uz Advent a prva manifestacija pod nazivom Advent u Cestici održat će se u subotu i nedjelju, 3. i 4. prosinca na parkiralištu ispred zgrade Općine Cestica. Advent u Cestici u subotu započinje u 16 sati a u nedjelju sat vremena ranije. Sam projekt zamišljen je kao Božićni sajam za koji je prijavljeno 26 izlagača koji će na prigodnim štandovima nuditi bogatu ponudu svojih proizvoda.

Kako Turistička zajednica područja Sjever Zagorja djeluje na području 6 općina, projekt Advent na Sjeveru Zagorja održavati će se na cjelokupnom području, kroz dana adventskih vikenda ili neposredno nakon Božića. Na taj se način lokalnim dionicima  izravno omogućuje da kroz program prezentiraju tradicionalnu, kulturnu i eno-gastro ponudu pojedine općine ali i lokalne proizvode.  Tu se prvenstveno misli na ugostitelje, OPG-ove, obrte i organizacije civilnog sektora, koji će svoju ponudu prilagoditi svom području.

Nakon Adventa u Cestici, projekt Advent na Sjeveru Zagorja, nastavlja se u susjednim općinama uključenim u TZP Sjever Zagorja. Tako će se do Božića manifestacije održati u općini Vinica, Maruševec, Petrijanec i Donja Voća, a završni dio biti će 30. prosinca u općini Klenovnik.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.