Filip Bistrović završio oslikavanje trafostanice u Cestici

OBJAVLJENO 10.8.2022.  |  AUTOR: Općina Cestica

Na inicijativu predsjednice Mjesnog odbora Cestica Ane Kutnjak, a u suradnji s Udrugom mladih HiperAktivni iz Cestice, u ožujku je započet projekt oslikavanja trafostanice u središtu Cestice, na križanju Varaždinske i Dravske ulice.

Oslikavanje je odrađeno od strane mladog umjetnika Filipa Bistrovića iz Gornjeg Vratna, koji je na pripremu skice i realizaciju projekta oslikavanja utrošio ukupno sto sati rada kroz nekoliko mjeseci.

Trafostanica je oslikana tehnikom betonskih boja, pri čemu je ideja bila prikazati najznačajnije znamenitosti s područja općine Cestica. Uz motive Crkve Uzvišenja Svetog Križa, općinskog grba, brežnih dijelova općine, vinorodnog područja i rijeke Drave, a na istočnoj stran ispisan je i dio teksta  domaće pjesnikinje Evice Lazar iz pjesme "F cestičkum kraju":

"...F cestičkum kraju  

mam svoju dumaju!

I saki naj zna:

Da tu duma sam ja!..."

 Zadovoljstvo obavljenim poslom izrazio je autor Filip Bistrović te najavio nove projekte.

Reakcije sumještana su veoma pozitivne, što znači da smo uspjeli našu Cesticu smisleno prikazati pomoću boja i najznačajnijih motiva Općine. Oslikavanje ove trafostanice prvi je korak takvog uljepšavanja Cestice, budući da je u tijeku dogovor oko suradnje s Osnovnom školom Cestica, pri čemu bi zajedno s učenicima odradio oslikavanje trafostanice koja se nalazi u blizini škole. Ono što mi je svakako drago jest da sam svojom vještinama mogao uljepšati središte Cestice, a vjerujem u skoroj budućnosti i okolnih mjesta - istaknuo je Filip Bistrović.

Predsjednica Mjesnog odbora Cestica Ana Kutnjak zahvalila je autoru te Udruzi mladih i Općini na podršci. - Budući da stalno radimo na razvoju vizure naše općine, vjerujem da ovakav projekt u središtu Cestice razveseljava naše sumještane, ali i prolaznike kojih je mnogo u vrijeme turističke sezone. Obilje boja te nekoliko ključnih znamenitosti, motivi su oslikavanja kojima je Filip zasigurno "oživio" trafostanicu – rekla je Ana Kutnjak te zahvalila Mjesnom odboru Cestica, Udruzi mladih HiperAktivni i načelniku Mirku Korotaju koji su zajednički prepoznali vrijednost projekta kojim je uljepšano središte Općine. 

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.