Obavijest o provedbi adulticidne dezinsekcije komaraca na području Općine Cestica

OBJAVLJENO 12.7.2022.  |  AUTOR: Općina Cestica
Image by mathias70 from Pixabay |

Image by mathias70 from Pixabay | |

Poštovani,

obavještavamo Vas da će Zavod za javno zdravstvo Varaždinske županije provoditi mjere adulticidne dezinsekcije komaraca na području Općine Cestica 14.07.2022.

Adulticidna dezinsekcija će se provoditi sa sredstvom Neopitroid premium. Dezinsekciju će provoditi sljedeći djelatnici:

  1. Božidar Putarek, dipl.san.ing.
  2. Roko Novak,san.ing.
  3. Tomislav Horvat, san.teh.
  4. Domagoj Kelemen, kem.teh.

Adulticidni tretman će obuhvatiti stambeni dio sljedećih naselja uz glavnu cestu prema Sloveniji i naselja uz rijeku Dravu: Gornje Vratno, Križovljan Radovečki, Radovec, Cestica, Babinec, Brezje Dravska, Veliki Lovrečan, Dubrava Križovljanska, Lovrečan Otok, Križovljangrad, Otok Virje i Vratno Otok.

Adulticidni tretman ćemo provesti u jutarnjim satima od 4:00 do 6:00.

Mole se građani da se u navedeno vrijeme ne zadržavaju na otvorenom prostoru na navedenim lokacijama i da zatvore svoje prozore. Također se mole pčelari ukoliko na navedenim lokacijama imaju pčele, da ih zatvore u košnice za vrijeme provođenja tretmana suzbijanja komaraca.

U slučaju nepovoljnih vremenskih prilika akcija suzbijanja se odgađa za sljedeći dan, odnosno do poboljšanja vremenskih prilika o čemu ćemo poslati obavijest.

Dezinsekcija će se provoditi prema „Programu mjera suzbijanja patogenih mikroorganizama, štetnih člankonožaca (Arthropoda) i štetnih glodavaca čije je planirano, organizirano i sustavno suzbijanje mjerama dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije od javnozdravstvene važnosti za Općinu Cestica u 2022.g.", te sukladno Provedbenom planu provođenja preventivne i obvezatne preventivne dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije kao posebne DDD mjere na području Općine Cestica i prema Pravilniku o načinu provedbe obvezatne dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije (NN 35/07, 76/12).

U privitku dostavljamo:
STL za Neopitroid premium

 

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.