DVD Križovljan Cestica organizirao međunarodnu vatrogasnu vježbu

OBJAVLJENO 27.6.2022.  |  AUTOR: Općina Cestica

Više desetljetna suradnja Dobrovoljnog vatrogasnog društva Križovljan Cestica i Prostovoljnog gasilskog društva Haredk kod Ormoža odvijala se posjetama godišnjim skupštinama i povremenim susretima, a pred devet godina suradnja se proširila organizacijom zajedničkih vatrogasnih vježbi. Zajednička vježba organizirana je u petak, 24. lipnja 2022. godine. Zajedničkoj vatrogasnoj vježbi PGD-a Hardek i DVD-a Križovljan Cestica pridružili su se i vatrogasci DVD-a Oštrice, a ista je održana na objektu Ivice Mileca u Dravskoj ulici u Cestici.

Samu vježbu osmislio je Mario Majhen, zapovjednik DVD-a Križovljan Cestica, a u njenoj realizaciji pomogli su; David Stepan, zapovjednik DVD-a Oštrice i Mirko Kosi, poveljnik PGD-a Hardek. Vježbi gašenja požara i spašavanja unesrećih iz vatrom ugroženog objekta bio je prisutan i načelnik Mirko Korotaj i mještani susjednih ulica, a po završetku vježbe i pospremi opreme postrojavanje vatrogasnih postrojbi izvedeno je općinskom dvorištu općine Cestice, ispred garaže DVD-a Križovljan Cestica.

U podnesenom izvješću, zapovjednik Mario Majhen, rekao je da je u vježbi sudjelovalo 19 vatrogasaca s dva navalna i tri kombi vozila. Čestitku na dobro realiziranoj vježbi uputio je načelnik Mirko Korotaj, a nakon toga zahvalio je vatrogascima na požrtvovnosti i vremenu koje ulažu u uvježbavanju vatrogasnih postrojbi i održavanju opreme kako bi u slučaju potrebe stalno bili na pomoći stanovništvu.

Ivan Kralj, predsjednik DVD-a Križovljan Cestice, zahvalio je načelniku Mirku Korotaju, na potpori koju Općina Cestica daje vatrogascima te sudionike vježbe i goste pozvao na prigodni domjenak i druženje koje je nastavljeno u dvorani vatrogasnog doma.

Kao zanimljivost ovogodišnje vatrogasne vježbe možemo spomenuti da je u istoj, kao član operativne postrojbe DVD-a Oštrice, sudjelovao i vlč. Mihael Čavlek, župnik župe Svetih Fabijana i Sebastijana Oštrice, a među gostima bio je i vlč. Zorislav Šafran, župnik župe Uzvišenja Svetog Križa Križovljan. 

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.