Poziv na predavanje o biodinamičkoj poljoprivrednoj proizvodnji

OBJAVLJENO 25.3.2022.  |  AUTOR: Općina Cestica

Općina Cestica u suradnji sa Centrom dr.Rudolfa Steinera poziva sve zainteresirane mještane na predavanje o poljoprivrednoj biodinamičkoj poljoprivrednoj proizvodnji koje će se održati dana 29.ožujka 2022.godine s početkom u 18:00 sati u Kulturnom centru u Cestici.

Biodinamika je oblik poljoprivrede koja nadilazi uzgoj usjeva bez pesticida. Ona ima veze s unutarnjim razvojem i u službi je zemlje i čovječanstva.

Predavanje će se održati u 2 dijela. Tema prvog dijela je Biodinamička agrikultura u funkciji održive poljoprivredne prakse a predavač je mr.sc.Dijana Posavec. Drugi dio je Uvodno predavanje o biodinamičkoj poljoprivredi, osnovnim postulatima, metodama i tehnikama uzgoja gdje je  predavač Amalka Vukelić, dipl.ing.agr.

Biodinamika je holistički, ekološki i etički pristup poljodjelstvu, vrtlarstvu, hrani i prehrani u kojoj vitalnost ima najveći prioritet. Biodinamička poljoprivreda prakticira se gotovo stoljeće, na svim kontinentima.

Biodinamički principi i prakse temelje se na duhovnim uvidima i praktičnim prijedlozima dr. Rudolfa Steinera, a razvijeni su suradnjom mnogih poljoprivrednika, istraživača i znanstvenika ranih 1920-ih. Steiner je posebno potaknuo poljoprivrednike da razviju osobni odnos prema biljkama, životinjama, tlu, pa čak i stajskom gnoju, kako bi holistički razmišljali o poljoprivredi.

Danas biodinamički pokret obuhvaća tisuće regenerativnih vrtova, farmi, ranča, voćnjaka i vinograda, u širokom rasponu klime, ekološkom kontekstu i ekonomskim uvjetima na svim kontinentima svijeta.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.