Održana vatrogasna vježba VZO Cestica

OBJAVLJENO 28.6.2021.  |  AUTOR: Općina Cestica

Vatrogasna zajednica općine Cestica svake godine organizira javnu pokaznu vježbu vatrogasnih postrojbi svih šest društava koje djeluju na cestičkom području.

Ove godine domaćin vježbe bilo je DVD Gradišće, a vježba je 25. lipnja organizirana s ciljem provjere sustava uzbunjivanja, provjere spremnosti i obučenosti vatrogasnih postrojbi za gašenje požara, spašavanja imovine i ljudi, kao i ispravnosti vatrogasnih sprava, vozila i opreme. Vježba je održana na objektu trgovine u Selcima Križovljanskim, a uz domaći DVD sudjelovali su i vatrogasci DVD-a Lovrečan-Dubrava, Babinec, Gornje Vratno, Križovljan Cestica i Virje Križovljansko.

Nakon vježbe uslijedilo je postrojavanje vatrogasnih postrojbi, a općinski vatrogasni zapovjednik Milenko Biškup je istaknuo da je u vježbi sudjelovao 51 vatrogasac te osam vozila. Čestitke domaćinima kao i svim zapovjednicima i vatrogascima na dobro izvedenoj vježbi uputio je predsjednik Vatrogasne zajednice općine Cestica Darko Majhen, a načelnik Općine Cestica Mirko Korotaj zahvalio je vatrogascima na trudu i uloženom vremenu u razvoj i aktivnosti vatrogastva.

- Ovakvim vježbama vi vatrogasci pokazujete mještanima kako se uvijek može računati na vas. Naravno da zbog sve većih izazova koje pred vatrogastvo stavljaju potencijalne nesreće koje donose nove tehnologije, tehnološki razvoj i opasnosti koje su s time povezane, potrebno se konstantno osposobljavati i uvježbavati. Hvala svim vatrogascima koji su i tijekom pandemije korona virusa solidarno pomagali sumještanima – istaknuo je načelnik Korotaj dodavši kako će Općina i dalje podržavati cjelokupan rad vatrogastva na svom području.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.