Turizam

Turistička zona Haloze - Zagorje

Film o turističkoj zoni koja se proteže na području Haloze(slo) i Zagorje(hr). S Hrvatske strane uključeno je 8 općina. |

Projekt Turističke zone Haloze Zagorje financiran je iz predpristupnog programa INTERREG IIIa a sufinancira ga Europska unija.

Europska unija projektu daje potporu od 500 tisuća Eura od čega je općini Cestica, kao nositelju projekta s Hrvatske strane odobren iznos od 127.000 Eura, a ostalo pripada poduzeću "Halo" koje je nositelj projekta na slovenskoj strani.

Cijela turistička zona prostire se na 600 kilometara kvadratnih, a tu danas u nešto manje od 200 naselja živi oko 55 tisuća stanovnika. Sa Hrvatske strane u projekt su uključene slijedeće općine Jesenje i Đurmanec, iz Krapinsko zagorske županije i općine Bednja, Klenovnik, Donja Voća, Vinica i Cestica te pogranični dio grada Lepoglave s područja Varaždinske županije, a iz Slovenije uključeno je šest općina i to Zavrč, Videm pri Ptuju, Podlehnik, Žetale, Majšperk i Gorišnica koja se od nove godine, 1. siječnja 2007. godine dijeli na dvije općine. Lijeva strana rijeke Drave ostaje i dalje općina Gorišnica, a manje razvijeni sadašnji dio, s desne strane rijeke Drave postaje samostalna općina Cirkulane u koju je uključeni haloški dio stare općine.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.